Cyberdog ligt in Camden, een populaire en toeristische wijk in Londen. Toch is de drempel vaak groot om naar binnen te gaan. Van de buitenkant ziet het eruit als een vette futuristische club en niet als een winkel. Ook hoor je de harde bass al van tientallen meters afstand. En is het niet gek als je een flinke rij mensen voor de deur ziet staan om naar binnen te gaan. Op de deur hangt een bordje “18+”. Niets wijst erop dat dit een winkel is.

Anderhalf jaar heb ik in Londen gewoond en ik heb genoeg coole spots ontdekt, waar dit er zeker één van is. Het gaat om de winkel Cyberdog. In een van de tofste wijken van London, Camden. Als je (vaak na enkele minuten wachten) binnen bent, kijk je je ogen uit! Het begint met de psychedelische lichten en voorwerpen, óveral. Letterlijk óveral staan uitgeklede paspoppen met bijzondere futuristische maskers gemaakt van elektronische draden en onderdelen. Daarnaast klinkt er bijzondere psychedelische muziek met een luide bass. En de muziek staat echt hard. Aan het (hoge) plafond hangen 2 kooien met daarin schaars geklede dansers zowel mannelijk als vrouwelijk. De winkel telt maar liefst 3 verdiepingen en is dus veel groter als dat je in eerste instantie verwacht.

Als eerste neem je de roltrap naar beneden, daar staat een DJ met een draaitafel de muziek te draaien, daarnaast is een paal, waar (met een beetje geluk 😉 ) een paaldanseres staat te dansen en te strippen. Dit verklaart het 18+ bordje! Overal is het donker en het enige dat je ziet zijn fluoriserende voorwerpen. Alles wat ze hier verkopen lijkt te fluoriseren, dat is de stijl hier. Het zorgt wel voor een héle bijzondere sfeer, dat is zeker!

Ze verkopen vooral kleding, t-shirts (veel bijzondere t-shirts, bijvoorbeeld shirts die reageren op muziek), accessoires, zoals drankspelletjes, doodshoofd shotglaasjes etc. Ook is er een speciaal ‘pr0n’-hoekje ingericht. Je weet wel, die ekte ekte 18+ dingetjes. Van, netjes gezegd, artificiële geslachtsdelen tot bijzondere crèmepjes, doucheslangen, pakjes etc.

Het grote deel van het publiek, maar zeker ook de medewerkers zijn “cybergothics“. Dat is een bepaalde subcultuur met veel kleur, licht, cyber-achtige taferelen. Ook hebben ze vaak half kaal geschoren hoofden, tattoo’s op het hoofd en veel slierten in het haar. Misschien zijn de foto’s duidelijker:

Verborgen camera in Cyberdog

Filmen en/of foto’s maken is strikt verboden. Wanneer je je telefoon pakt zal het personeel niet alleen vragen om je telfoon weg te doen, ook doen ze meteen hun hand voor de camera, het word niet gewaardeerd! Toch hebben we het geprobeerd, niet lief, maar we wilden toch écht een impressie hebben.

Afbeeldingen: en.wikipedia.orgflickr.comflickr.comcommons.wikimedia.orgvinobia.deviantart.comcommons.wikimedia.orgx-xlithiumx-x.deviantart.comlv.wikipedia.org