Ostrava wordt vaak genoemd als een van de tofste festivals. Toch is het in ons land nog erg onbekend. Maar waarom? Wij gaan er sowieso heen. We hadden zin in voorpret, dus zijn we er even in gedoken! Overigens, jullie kunnen er ook heen er is een winactie dus lees snel verder!

Colours of Ostrava is een multi-genre muziekfestival en wordt jaarlijks in de stad Ostrava, Tsjechië gehouden. Sinds 2012 wordt het evenement gegeven in de fantastisch coole omgeving van Dolní Vítkovice. Hier wordt het gevierd op een oud industrie-/fabrieksterrein. Overal staan nog hoogovens en mijnen. Er lopen pijpen, buizen en er hangt en staat oud ijzerwerk. Super toffe rauwe industriële omgeving.

colours-of-ostrava-2015-1

Awards

De eerste editie vond plaats in 2002. In 2005 en 2006 ontving Colours of Ostrava de Tsjechische Angel (Anděl) award voor beste muziekevenement van het jaar. In de drie jaren erna, 2004, 2005 en 2006, werd het festival bekroond met de ALMA Akropolis Live Music Awards voor het beste muziekevenement van het jaar in de categorie concert/festival. Nu wordt het festival gezien als een van de 15 beste Europese zomerfestivals.

Het festival heeft de afgelopen jaren een aantal indrukwekkende artiesten naar Ostrava gebracht. Waaronder Grinderman, Robert Plant, ZAZ, Alanis Morissette, Cranberries, Sinéad O’Connor, Bobby McFerrin, Mariza, Salif Keita, Jamie Cullum, Janelle Monáe, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons, Jan Garbarek, Gipsy Kings, Kronos Quartet, Michael Nyman en Animal Collective, plus de top namen in de jazz, wereldmuziek, rock, pop, evenals de alternatieve scene. Naast muziek is er meer; het festival biedt ook een gevarieerd programma met theater, workshops, discussies, films etc.

Colours of Ostrava 2015

Artiesten waaronder, Björk, Mika, Kasabian zullen sowieso aanwezig zijn tijdens de editie van 2015 die van 16 tot 19 juli plaatsvindt. Het festival duurt vier dagen. Er worden ongeveer 40.000 bezoekers verwacht. Voor meer info kijk even op colours.cz.

Win een reis naar Ostrava en festivaltickets voor Colours of Ostrava

Je kan er gratis bij zijn! De lieve mensen van Discover Czech Republic hebben een winactie opgezet. Wat je moet doen? Like de facebookpagina van Discover Czech Republic, en stuur  een voorstel voor een leuke, boeiende Facebook-post over het festival Colours of Ostrava die aandacht zou kunnen trekken. Het kan van alles zijn: foto, video, liedje, quiz… hoe grappiger en gekker, des te beter :). Jouw idee voor een Facebook-post kun je t/m 10 juni 2015 sturen naar amsterdam@czechtourism.com. 
Daarna kiezen ze de 5 beste posts en plaatsen deze op Facebook. De post met de meeste likes (van 11 t/m 16 juni) wint! De prijs is:

  • 3 daagse ticket naar Colours of Ostrava, 17-19 juli
  • Verblijf voor 3 nachten in een mooi hotel in Ostrava (2persoonskamer), 17-20 juli
  • Retour vliegticket met WizzAir vanuit Eindhoven naar Brno en busticket vanuit Brno naar Ostrava

Leijp is zelf ook van de partij, dus als je wint, laat het ons weten! En misschien tot dan!

colours-of-ostrava-2015-4

Bron: www.colours.cz/en/