In een ander artikel over Brussel heb ik verteld hoe wij Brussel in één dag hebben beleefd! Daar lees je de highlights die je in Brussel gezien moet hebben. Nu is het tijd voor de hotspots: biertjes, eten, chocola, je leest het hier!

Koffie + drankjes + lunch

Au Suisse

Door 100% Brussel werden we getipt om hier te lunchen en op het terras kregen we gelijk van onze Franstalige buren te horen dat we een goede keuze gemaakt hadden: ‘de beste broodjes van Brussel‘. We konden het natuurlijk niet nalaten om te vragen welke specialiteiten we moesten kiezen en we hebben goed geluisterd naar het antwoord: tomate et crevettes (tomatensalade met garnaaltjes) en rosbif avec cresson et sauce remoulade (rosbief met home made remoulade en waterkers). Lekkerrrrr!

Au Suisse vind je vlakbij De Beurs op Anspachlaan 73.

brussel-hotspots-1

Scott’s Bar

Door jullie getipt om hier lekkere GT’s (Gin Tonic) te drinken maar ook om gewoon te terrassen kun je hier goed terecht. Een prachtig pand uit 1865 midden in de stad. De bar is een bruisende plek, ook ’s avonds. Er draaien vaak live DJ’s. Je kunt Scott’s Bar vinden op Warmoesberg 51!

brussel-highlights-1

A la Mort Subite

Recht tegenover Scott’s Bar vind je A la Mort Subite. Hier ga je heen voor de echte Belgische sfeer en biertjes. Door de hele klassieke en authentieke inrichting, volledig passend bij het pand, lijk je een stap terug te nemen in de tijd. A la Mort Subite is te vinden op nummer Warmoesberg 7.

brussel-highlights-2

La Récré

Bij La Récré op de Stassartstraat kun je genieten van een nieuw concept: niet betalen voor je drankje of hapje maar voor de tijd die je er door brengt. Een zogenoemde ‘pay per minute’-café’. Voor vier euro per uur mag je onbeperkt warme en koude dranken (maar geen alcohol) drinken en kleine snacks en fruit bestellen. Na het eerste uur betaal je vijftig cent per tien minuten dat je langer blijft. Tot een maximum van zestien euro. Ideaal dus als je even tijd wil nemen om echt te chillen of om te werken.

Foto’s: larecrecafe.com

Ultime Atome

Hier hebben wij in de namiddag genoten van het uitzicht op de Sint-Bonifatiuskerk en van Belgische biertjes. Een brouwerij in Elsene, met een heerlijk terras, 92 verschillende biertjes om uit te kiezen en ook nog eten! Te vinden op Sint-Bonifaasstraat 14.

brussel-hotspots-3

Délirium Café

Hier vind je net iets meer biertjes: zo’n 3000. Wel iets bekender onder toeristen, maar met zoveel bier kan je avond toch niet meer stuk? Dit café vind je op Getrouwheidsgang 4A.

Foto’s: deliriumcafe.be

Le Corbeau

Wij hadden helaas geen tijd om te stappen, maar een Leijp-tipgever vertelde ons dat Corbeau op Sint-Michielsstraat 18 hier een goede tent voor is. Het is tevens een brasserie/restaurant. Je kunt er eerst lekker eten en daarna gaan de voetjes van de vloer 🙂

Foto’s: lecorbeau.be

Volle Gas

Wat hebben we lekker gegeten bij Volle Gas op het Ferdinand Cocqplein in Elsene. Een fijne Belgische sfeer en echt Belgisch eten, van waterzooi tot garnalenkroketjes. Lekker biertje erbij en eet smakelijk!

Pierre Marcolini

Een kunstenaar met chocolade, je vindt hier echt allerlei combinaties. Ik hou zelf niet zo van chocolade en mocht ik dat wel doen dan zou ik er niet zoveel geld aan uitgeven, maar zeker even de moeite waard om naar binnen te lopen! Pierre Marcolini is op meerdere adressen te vinden, dus bij interesse, check even de site!

brussel-hotspots-2

Atheneum

Echt een heel leuk terras op een prachtig pleintje genaamd Atheneum, in Elsene. Misschien heb ik de naam verkeerd onthouden, want als ik het Google vind ik uiteraard alleen maar scholen :P. Een mysterieus terras dus. En mocht je ‘m kennen of vinden: laat het ons weten!

IMG_0048

Place Flagey

Helaas hadden wij hier geen tijd meer voor, maar we zijn meerdere keren door jullie getipt over Place Flagey. Place Flagey (het Flageyplein) is een groot plein in het hart van de Brusselse gemeente Elsene. Het plein grenst aan de vijvers van Elsene. Het is een levendige plek vol met terrasjes en gezelligheid. Ook vinden hier regelmatig (muziek) evenementen plaats.

Place_Flagey

Maison Antoinne

Naast biertjes, chocolade en een lekkere lunch, is het enige echte Belgische gerecht dat we nog missen: frieten. Maison Antoinne wordt genoemd als de beste frietkot van de stad. Daar moet je dus even heen! Deze is te vinden op Jourdanplein 1!

maison-antoine

De Noordzee

Visburgers, salades, garnalenkroketjes, broodjes, soep… voor ieder wat wils. De Noordzee is een gezellige visbar aan de Vismarkt, waar iedereen buiten aan hoge tafels lekker staat te eten. Ideaal voor een snelle lunch dus!

IMG_3852

Hopelijk heb je genoeg tips om net als wij het maximale uit een dagje in het bourgondische Brussel te halen. Alvast veel plezier!

Door: Iris Reinhard