Boomshakawat? Ja hoor. Als je ze nog niet kent, moet je dit even lezen. Maandag 28 december zullen zij d.m.v. heerlijke reggaesounds de zomervibes, liefde en warmte naar het koude Nederland brengen. Iets dat ze als geen ander kunnen.

Winterkost: Boomshakalak Winter BBQ ’15

boomshakalak-winter-bbq-1De heren en dame van Boomshakalak Soundsystem houden maandag 28 december, bij De Vasim in Nijmegen, een festival dat voor iedereen geschikt is. Je gezien, je vrienden, iedereen is welkom vanaf 14:00 tot diep in de nacht (04:00). Je kunt aanhaken waneer je zin hebt.

Boomshakalak is door De Vasim, een kunst- en culturele broedplaats in Nijmegen, gevraagd ‘iets’ te doen in de kerstvakantie. “Als de Boomshakalak Soundsystem sfeer er maar inzit“, was de enige vereiste. ”Geen probleem! dat is wat we het liefste doen”, was dan ook het antwoord. En zo ontstond het idee voor het reggae winterfestival; Boomshakalak Winter BBQ ’15.

In de middag is er een Kids Playground en de heel dag zal de BBQ branden (keep the fiyah burning!). Boomshakalak zal zoals we dat gewend zijn, de summervibes, warmte en liefde overbrengen richting de mensen, zelfs tijdens de koude dagen. De kleuren rood, geel en groen zullen weer ruim vertegenwoordigd zijn.

Er komen nog een aantal spannende dingen aan, zoals circus activiteiten en meer. Hou daarvoor het Facebook event in de gaten.

Programma Boomshakalak Winter BBQ ’15

Kids Playground

BBQ Grill

All star Confusion (NL)
All star Confusion is een collectief dat bestaat uit muzikanten van verschillende bands. Al jammend en spelend komt de energie vrij!

Upsessions (NL)
In het begin van de avond gaat de party van start met de The Upsessions; de beste early reggae band van Nederland. Misschien wel van Europa!

De band bestaat uit 7 leden die de authentieke reggae sound door heel Europa brengen. Onder leiding van Boss Capone (dutch King of Ska), behoren The Upsessions al jaren tot de top. Je kunt ze wellicht gezien hebben op Lowlands. Ze treden maar enkele keren per jaar op in Nederland. En hier zijn ze bij!

Bagjuice (NL)
Jong, relatief onbekend, maar ze maken verfrissend goede reggae en dub. Boomshakalak kwamen ze tegen op een strandfeest en waren meteen verkocht.

Een volledige band, uit Amsterdam, gewapend met melodica én sound engineer, die het geluid live on stage bewerkt met analoge reverbs en delays. Een band die hun muziek nog uitbrengt op 7′ vinyl singles. Veel van deze singles zijn opgepikt door 22tracks London. Kijk, dan doe je iets goed.

Dreadsquad ft. Gardna (POL+UK)
boomshakalak-winter-bbq-dreadsquadDit is heel bijzonder dat hij erbij is! De reggae-kenners onder ons kunnen het beamen, het is een top artiest! Deze Poolse producer is bekend door de dikste elektronische reggae die hij produceert.

Mensen die Boomshakalak vaker hebben gezien kennen sowieso (bewust of onbewust) de tunes van Dreadsquad. Speciaal voor de Boomshakalak Winter BBQ vliegt deze baas uit Polen naar Nederland. Maar dat is nog niet alles, hij neemt vocalist en MC Gardna mee. Gardna staat hoog in de reggae charts met zijn nieuwe track ‘See the vibe’. Een combi van deze twee is nooit eerder in Nederland geweest.

Boomshakalak Soundsystem (NL)
Ik heb geen idee wie dit zijn.

Ok grapje! De boys & girl van Boomshakalak, zijn uiteraard de master creators van deze party. En bekend van… ach, je hebt het (net) gelezen.

Radikal Guru (POL)
boomshakalak-winter-bbq-radikal-guruDeze producer en DJ maakt legendarische tracks op het snijvlak tussen reggae & dubstep (door kenners ook wel ’steppa‘ genoemd). Wie thuis is in de scene, kan niet anders dan groot fan zijn van deze Poolse man.

Je kunt hem kennen van zijn snoeiharde DJ set’s op o.a. Outlook Festival én zijn vette tracks met de allerbeste MC’s. Bij zijn discografie zie je samenwerkingen met o.a. Echo Ranks, Brother Culture & Dreadsquad.

Tickets & Info

Tickets: €10,-
Duo ticket: €16,-
Kinderen tot 14 jaar, gratisssss.
Tickets kunnen hier besteld worden.

Locatie: Cultuurspinnerij De Vasim, Winselingseweg 41, 6541 AH Nijmegen.

Wanneer: Maandag 28-12-2015 vanaf 14:00.

Enjoy!