Een aanrader voor op de dinsdagavond: First Dates op BNN. Een aanrader voor alle andere avonden: eten in het First Dates restaurant in Amsterdam. Maar waar is het first dates restaurant? Het was even zoeken naar de lokatie. Maar toen het adres eenmaal gefixt was, ging ik erheen. Lekker (d̶)aten.

First Dates restaurant in Amsterdam

Een goed glas Prosecco voor je neus en een menukaart met goede wijnen en heerlijk eten. Zo zat ik een tijdje geleden in het First Dates restaurant in Amsterdam. Niet omdat ik mezelf op had gegeven voor een publieke eerste date, maar puur om te genieten van het eten en drinken en iets mee te krijgen van de sfeer in dit restaurant.

De locatie is top, beetje afgelegen, maar prachtig. Het wordt opgenomen in Theater Amsterdam aan de Danzigerkade. Op het eten en drinken viel echt niks aan te merken. Over de sfeer in het restaurant viel daarentegen wel te twisten. We weten allemaal hoe awkward een eerste date kan zijn, laat staan een restaurant vol first dates. Hoewel dat natuurlijk juist ook wel weer genieten is als je zelf niet aan het programma meedoet. Ongemakkelijke ‘elkaar-leren-kennen-gesprekken’ en daarna de vraag: ‘is dit voor herhaling vatbaar?’

Advertentie (bericht gaat eronder verder) –
En dat maakt het programma zo leuk: ongegeneerd een kijkje in de keuken krijgen bij anderen op hun eerste date. Wel eens onzeker over een eerste date? Na het zien van dit programma weet je dat dat niet meer hoeft: iedereen heeft wel eens een slechte date. Hoewel het aanzien van al die ongemakkelijkheid je misschien juist onzeker maakt. 😉

Het is niet alleen maar awkwardness trouwens, van sommige deelnemers en hun dates word je spontaan vrolijk en ook dat is fijn. Quotes als: ‘je houdt dus wel van een potje seks?’, ‘haar gezicht is een klein universum’ en ‘het was alleen grappig met flarden’ zorgen ervoor dat je je dinsdagavond wel doorkomt.

Waar en wanneer First Dates?

Dus vanaf nu kun je kijken, iedere dinsdagavond om 20:30 op BNN: First Dates. Oh, en mocht je op zoek zijn naar de locatie van het BNN First Dates restaurant in Nederland. Theater Amsterdam dus. Misschien kun je volgend jaar meedoen? En in de tussentijd kun je ons liken op Facebook, vinden wij dan weer leuk.

First Dates Restaurant

Door: Britt Willemsen – Afbeelding: pexels.com