Op 31 oktober a.s. zal er in Amsterdam een Blood Rave georganiseerd worden. Dit is een dancefeest waarbij het publiek met bloed zal worden besproeid. Ja je leest het goed, bloed. Amsterdam heeft hiermee een wereldpremière, nog nooit eerder werd er een evenement georganiseerd waarbij het dansende publiek met bloed besproeid werd.

Blood Rave

De organisatie (een samenwerking van ervaren organisatoren die vanwege het karakter van het evenement kiest om anoniem te blijven) meldt dat er vanuit haar achterban al lange tijd vraag naar een Blood Rave evenement is. Na een lange zoektocht hoe men dit vorm kan geven is er uiteindelijk een speciaal sprinklerinstallatie ontwikkeld met leidingen die over het plafond lopen en het zo mogelijk maakt bloed over de mensenmassa uit te sproeien. Het sprinklersysteem kan 5.000 liter bloed per uur spuiten.

Organisator: “Het idee is ontstaan na het zien van de film Blade, een horror actiefilm uit 1998 over een vampierjager. In de openingsscène zie je de club veranderen in een Blood Rave. We wilde dit altijd zelf een keer organiseren. Nu 17 jaar later is het ons gelukt om deze scene in het echt te beleven.”

Vanwege het omstreden karakter van het evenement wordt de locatie pas later bekend gemaakt. Er zal plaats zijn voor 1500 ravers. Tickets zijn te koop via blood-rave.com.

blood-rave (2)

Speculaties

Het is een feest met veel onduidelijkheden en mysterie, er wordt op internet dan ook veel gespeculeerd en getwijfeld over de waarheidsgetrouwheid van dit bericht. Wordt er echt bloed gebruikt en zoja, van mensen of dieren? Volgens een groepje mensen is de organisatie Neon Splash, een organisator van verf feesten en is dit een PR-stunt. Volgens dit groepje mensen zal er alleen maar verf uit de sprinklerinstallaties komen. Tot nu toe kunnen we alleen maar speculeren, 31 oktober zullen we het weten.

Video’s

Bij deze de teaser van Blood Rave:

En ook de sprinklerinstallaties zijn inmiddels getest:

Afbeelding: simple.wikipedia.org (geen zorgen, de afbeelding zijn maar tomaten)