Onlangs schreven we dat op 31 oktober in Amsterdam ‘s werelds eerste Blood Rave zal plaatsvinden. Een Halloween feest waar het feestende publiek door een speciale sprinkler installatie met bloed besproeid zal worden. Dit nieuws veroorzaakte zowel nationaal als internationaal zoveel commotie, dat de Amsterdamse organisatie met een uitleg komt.

Blood Rave in opspraak

Nadat de organisatie (die anoniem wenst te blijven, maar waarschijnlijk NeonSplash is) 20 augustus bekend maakte een Halloween feest te organiseren waarin bloed over de bezoekers gesproeid zou worden, geïnspireerd door de horrorfilm ‘Blade’ uit 1998, kwam dit nieuws snel in opspraak. Zowel nationale als internationale media berichtten hierover en ook het publieke debat omtrent de ethische moraal werd hiermee aangewakkerd. “Te gek dat het idee zoveel losmaakt bij mensen” zegt de organisatie, “we wilden iets doen dat vernieuwend is en dat bezoekers uit hun comfortzone haalt, dat lijkt gelukt.”

We kwamen op blogs voor gothics en vampieren, en kregen steeds ineens berichten van bezoekers die al bijna hun vliegtickets aan het boeken waren, mits er écht bloed aanwezig zou zijn, dat was nooit onze bedoeling.

Op Facebook hebben al meer dan 5.000 mensen zich aangemeld, en ook de kaartverkoop is reden om een grotere locatie te vinden voor het evenement. De reden voor deze verklaring: “We kwamen op blogs voor gothics en vampieren, en kregen steeds ineens berichten van bezoekers die al bijna hun vliegtickets aan het boeken waren, mits er écht bloed aanwezig zou zijn, dat was nooit onze bedoeling.

Halloween is traditioneel een dag waarop mensen elkaar op een leuke manier angst aanjagen en plezier maken, en dat is ook de bedoeling geweest van de organisatie. “Het gebruik van echt bloed is gevaarlijk voor de gezondheid en daarnaast onethisch, we zouden nooit iets doen dat de gezondheid in gevaar brengt. Ondanks dat de meeste tickethouders de grap begrepen, vonden we het noodzakelijk om met een statement te komen.”

De organisatie zal met ‘synthetisch bloed’ in haar sprinklerinstallatie zorgen voor de ultieme Halloween-ervaring. De laatste kaarten voor 31 oktober zijn nog te koop. Voor meer details kijk hier.

Blood Rave Commotie