banaan-pannenkoekenIn Valencia at ik tijdens mijn talencursus deze pannenkoekjes voor het eerst. Ook al hou ik niet van pannenkoeken: ik was meteen om.

We hebben het laatst al even over de heerlijke havermout-banaan pannenkoeken gehad. Dat zijn super lekkere pannenkoekjes met, je raad het al, banaan en havermout. Maar wist je dat je ook iets vergelijkbaars kunt maken zónder havermout of meel.

Toen ik laatst nog even ging googlen om te kijken of anderen dit recept ook ‘opgepikt’ hadden, bleek dat deze pannenkoekjes op fitgirl- en healthy foodblogs al een hit zijn geweest. Hier voor alle mensen die – net als ik –  niet zo’n fitgirl- en healthy bloggers zijn, het recept! Een kind kan de was doen, dit is echt een supermakkelijk recept. Maak dit weekend je brunch wat specialer met deze bananenpannenkoekjes!

Het recept

Voor 2 personen: Meng twee eieren met twee (rijpe) bananen, goed prakken en doorroeren, zodat het echt beslag wordt. Verhit in een pan wat boter of olie, gooi met een lepel (ik gebruik een soeplepel) een paar hoopjes in de pan. Even wachten, omdraaien en zorgen dat ze aan beide kanten goed gebakken zijn. C’est tout: smullen maar! Ik doe er altijd nog wat poedersuiker op, maar dat kan ook stroop of jam zijn of wat je maar lekker vindt.

Tip: hou een beetje banaan over en leg dit in plakjes erop. Plakjes aardbei, kiwi, of ander fruit is ook erg lekker.

Door: Iris Reinhard – Foto’s: simple.wikipedia.org