Alien: Covenant is verschenen, en de eerste reacties lijken uit te te wijzen dat de fans hem beter vinden dan de voorgangers van de Alien reeks. Prometheus was op velerlei manieren een succes, maar toch lijkt men het er over eens dat Alien: Covenant een meer bevredigende terugkeer naar de oorsprong is.

Toch zetten we hem nog niet gelijk op deze lijst. Maar om deze verschijning te vieren, wilden we een terugblik doen en de eerdere films uit de Alien franchise beoordelen. Bij dezen onze top 7!

7. Alien: Resurrection

Het doel van deze film was duidelijk. Het was een poging om de serie nieuw leven in te blazen. Maar het was een nogal onhandige herhaling van stappen, en daarom was het niet meer dan een slechtere versie van de originele films.

6. Alien vs. Predator: Requiem

Het leek op een excuus om de AvP personages terug te brengen naar de Aarde; alleen ontbrak de vernuftige en vermakelijke actie van Alien vs Predator. Er kwam wel een PSP game uit, dat iets betere reviews ontving dan de film, maar alleen als film is hij gewoon saai.

5. Alien3 (1992)

Alien 3 was zo ongeveer de meest polariserende film uit de serie. Sommigen waren niet zo gecharmeerd van de regie van David Fincher, die donker en somber was. Dat kan, maar dit is nu eenmaal opgezet als een franchise, met verschillende benaderingen van verschillende regisseurs. Bovendien was Sigourney Weaver in Alien 3 in topvorm als Ripley.

4. Alien vs. Predator (2014)

Dit was een heel rommelige film, die dan ook bepaald geen lovende kritieken ontving. Maar toch verdient hij wel enige eer als verbinding tussen Alien en Predator projecten, en hij had ook wel iets leuks. Net als sommige Predator films die niet op deze lijst staan, is hij eerder een soort guilty pleasure — leuk om naar te kijken, als je er wel eerst even je verstand op nul zet.

3. Prometheus (2012)

Prometheus wordt soms bekritiseerd als een slechte voorganger van Alien. Maar dat is niet helemaal eerlijk. Eigenlijk is het gewoon zo dat hij de eerste van de drie films was die bedoeld waren als een voorganger-trilogie (met Alien: Covenant als de tweede). Als losstaande film was hij gigantisch ambitieus. En hoewel hij een paar vreemde onverwachte wendingen heeft, blijf je als kijker geboeid, en het is absoluut een mooie film. Het is waarschijnlijk de beste film van de franchise vanuit een visueel oogpunt.

2. Aliens (1986)

Aliens is van de hele serie wel de film die je het meest bijblijft. Hij is net zo spannend en griezelig als het origineel, maar lijkt moderner door de invloed van James Cameron. Daarom wordt hij nog steeds bijzonder gewaardeerd. Sommigen vinden het een van de beste vervolgfilms aller tijden, en in een database met online gaming opties op top casino sites staat nog steeds een op Alien gebaseerde titel als een van de populaire keuzes onder filmthema’s. Het leuke is dat wanneer je dit spelletje speelt, je meteen wordt teruggevoerd naar de film, wat maar weer bewijst dat er iets is met Aliens dat bij het publiek blijft hangen. Het is waarschijnlijk de meest complete film van de serie.

1. Alien (1979)

Het blijft moeilijk om een andere film dan het origineel te kiezen als de beste van de franchise. Alien is nu een iconisch science-fictionwerk, en het begin van Ridley Scott’s uitgebreide intergalactische visie. Dit gezegd hebbende, kunnen we wel stellen dat het iets simpels heeft. Over het algemeen is het een traditionele horrorfilm, dat zich toevallig in de ruimte afspeelt met een kwaadaardig buitenaards monster. Voeg daar Weavers eerste vertolking van Ripley aan toe, die waarschijnlijk de beste vrouwelijke held werd die dit genre ooit heeft gekend, en dan krijg je een heel mooie en indrukwekkende film.

Afbeeldingen: en.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.org

 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Total Marketing.