Gelukkig beseffen steeds meer mensen hoe belangrijk het milieu en de planeet is. Duurzaam leven heeft tegenwoordig niet meer het ‘geitenwollensokken’ imago. Duurzaamheid is hip en dat zie je ook aan het bedrijfsleven dat technologie ontwikkelt voor bijvoorbeeld energiebesparing. Benieuwd hoe je op een hippe manier energie bespaart? Lees dan over deze vier gave, duurzame gadgets.

WakaWaka Power

Hoe gaan we met z’n allen over op de zonne-energie? Door WakaWaka power natuurlijk! Een duurzame gadget voor het apparaat waar we met z’n allen verslaafd aan zijn: de mobiele telefoon. WakaWaka Power is een powerbank inclusief zaklamp die je oplaadt met zonlicht. Perfect voor op festivals dus, mits de zon schijnt natuurlijk. Daarna koppel je hem twee uur aan je lege telefoon, geniet jij ondertussen van je festivalbiertjes en voilà: je hebt weer een volle batterij.

De waterklok

Geef je de planten water, vergeet dan ook de klok niet. Huh, de klok? Je leest het goed, want er bestaat nu een klok die op water loopt. Nadat je hem vult, kan hij er twee weken tegenaan. Door een chemische reactie met een andere stof wordt elektriciteit geproduceerd en weet jij precies hoe laat het is zonder dat het je ook maar iets aan energie kost.

De BlenderBottle

De BlenderBottle gebruik je, niet geheel verrassend, als blender of mixer en het mooie is dat je alleen je lichaamsenergie verbruikt. Je hebt geen stroom meer nodig om een ultragezond groentesapje of een frisse aardbeiensmoothie te maken. Plaats in de BlenderBottle een ijzeren bal met alle ingrediënten, even flink schudden en klaar is je shake!

Hyko de ijsbeer

Hij komt bijna op de markt: Hyko de ijsbeer. Deze duurzame versie van Knut (ken je hem nog?) is eigenlijk bedoeld voor kinderen, maar daar hoef je in dit geval niet op te letten. Want Hyko is hip! Deze ijsbeer maakt je bewust van je energieverbruik. Laat je de koelkastdeur open staan of brandt het licht onnodig? Dan kleurt Hyko rood en weet jij direct dat je geld en energie verspilt. Ook erg handig als je zelf wel bewust met energie omgaat, maar je huisgenoten niet.

Groene energieleverancier

Het is geen hippe gadget, maar het past wel goed bij de duurzame trendsetter: kijk welke energieleverancier groene stroom en gas aanbiedt en stap over. Wist je dat groene energie vaak niet eens duurder is dan grijze energie? Bij een energie vergelijk zie je zelfs in een oogopslag welke energieleverancier het scherpste, groene energiecontract aanbiedt. Vergeet alleen niet de optie aan te vinken dat je 100% groen wilt.

Afbeeldingen: pexels.comnl.waka-waka.com, blenderbottle.comdoorgaan.nl

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Energievergelijken.nl.