Thailand ligt in Zuidoost-Azië, de hoofdstad is Bangkok, het bier is goedkoop en de vrouwen zijn meestal mannen. Zó en nu een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist:

1. Betekenis Thailand

Thailand in het Thais is “Prathet Thai”, wat “Land of the Free” betekend, het is namelijk het enige land in Zuidoost-Azië dat nooit gekoloniseerd is geweest door de Europeanen.

2. Religie

Het Boeddhisme is in Thailand de grootste religie. Ongeveer 94,6% van de Thaise bevolking is Boeddhist. Je kunt hier zelf veel over leren door een Vipassana retreat te doen. Het overige gedeelte bestaat uit Moslims (4,6%), Christenen (0,7%) en “overig” (0,1%).

3. Bangkok langste plaatsnaam ter wereld.

De langste plaatsnaam ter wereld is de volledige naam van Bangkok: “Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit” ofwel in het Thais: “กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยา มหาดิลกภพ นพรัตนราชธานีบูรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์มหาสถาน อมรพิมานอวตารสถิต สักกะทัตติยวิษณุกรรมประสิทธิ์”. Dit betekend “City of angels, great city of immortals, magnificent city of the nine gems, seat of the king, city of royal palaces, home of gods incarnate, erected by Vishvakarman at Indra’s behest.” Maar wij mogen gelukkig gewoon Bangkok zeggen.

4. Dieren

Een tiende van alle diersoorten ter wereld leeft in Thailand.

5. Cobra

In Thailand leeft de King Cobra, dit is ’s werelds langste en giftigste slang. De slang kan zo’n 5,7 meter worden en één beet kan een olifant doden.

king-cobra

6. Vissen

De Mekong-rivier (onderdeel van de Thaise oostgrens), bevat meer dan 1300 vissoorten. Het bevat ’s werelds grootste zoetwatervissen, waarvan een meerval van 3 meter en maar liefst 300 kilo!

7. Olifanten

Een eeuw geleden leefden er nog 100.000 olifanten in Thailand, waarvan 20.000 in het wild. Nu zijn er nog maar 5.000 waarvan de helft nog maar in het wild leeft. Dat is dus ook WAAROM JE NIET OP OLIFANTEN MOET RIJDEN. Zo, lees die maar even.

8. Toeristen

Elk jaar bezoeken zo’n 6.000.000 toeristen Thailand. Daarnaast heeft Thailand relatief veel expats (uit hoger ontwikkelde landen).

9. Populatie

Thailand heeft zo’n 67.091.089 inwoners (ik kan er één of twee naast zitten). Dat maakt Thailand qua bewoners het 20ste land op de ranglijst.

10. Hoofd

In Thailand is het hoofd het belangrijkste deel van het lichaam, daarom mag je nooit (zelfs niet een kind) op het hoofd aanraken. Thaise mensen houden altijd hun hoofd laag om respect te tonen aan bijvoorbeeld een ouder persoon.

11. Voeten

Voeten daarentegen zijn “onderdanig”. Ze staan symbool voor hechting aan de grond, dat weer symbool staat voor menselijk lijden. Snap je het nog? Daarnaast zijn voeten onrein. Hierdoor moet je noet met je voetzolen richting een Boeddha of persoon wijzen. Als je gaat zitten, ga dan op je voeten zitten en stop ze weg onder je billetjes. En laat je (brief)geld vallen, waag het dan niet om met je voet op het hoofd van de koning te gaan staan!

12. Red Bull

Red Bull komt oorspronkelijk uit Thailand. Het heette van oorsprong dan ook Krating Daeng (Thai: กระทิงแดง), dat letterlijk Red Guar betekent (een guar is dan weer een soort os). Dit drankje is opgepikt door een Oostenrijker en in samenwerking met de Thaise ontwikkelaar heeft hij het huidige Red Bull opgestart.

Wil je meer lezen over Thailand, like ons dan op Facebook! Dat vinden wij dan weer leuk.

Foto’s: wiktionary.orgcommons.wikimedia.orgpixabay.compixabaypixabaypixabaypixabaypixabaypixabaypixabaypixabay