Welke maaltijdbox is het beste?

De maaltijdbox: je hebt er inmiddels vast wel eens iets van gehoord of gezien. Een box bomvol verse producten en ingrediënten inclusief lekkere recepten wint snel aan populariteit onder de Nederlanders. Onlangs publiceerde Multiscope een onderzoek waaruit bleek dat 1 op de 10 Nederlanders al eens een maaltijdbox geprobeerd heeft. 2 op de 10 Nederlanders geeft aan interesse te hebben.

Tijd om bij dit onderwerp stil te staan en een aantal concrete tips te bieden bij het kiezen van de juiste box. We leiden je kort langs een aantal vragen die de keuze voor een box iets gemakkelijker kunnen maken. In dit artikel zijn meegenomen: HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox, de Allerhande Box, Marley Spoon, Beebox, Streekbox en De Krat.

Welke maaltijdbox kies ik?

Voor hoeveel personen zoek ik een box?

De belangrijkste vraag is: voor hoeveel personen zoek je een box? Zoek je een maaltijdbox voor 1 persoon? Dan is de keuze beperkt: alleen HelloFresh en Beebox bieden een 1-persoons box. Ook als je een box voor 5 of 6 volwassenen zoekt kun je op dit moment alleen terecht bij HelloFresh. Voor 3 personen kun je dan weer terecht bij Beebox en Mathijs Maaltijdbox. De andere aanbieders bieden alleen een box voor 2 of 4 personen aan.

Welke maaltijdbox is het beste? | maaltijdbox-1-1000x666

Eten er kinderen mee?

Zoek je een maaltijdbox die ook geschikt is voor kleine kinderen? Dan zijn met name de Familieboxen van HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox en Marley Spoon zeer geschikt. Dit zijn boxen met toegankelijke recepten, die kinderen ook lekker vinden. Bovendien zijn de recepten uit deze speciale familieboxen vaak razendsnel op tafel te zetten. Handig wanneer je een druk gezin hebt!

Gemak en snelheid, of kwaliteit en biologisch?

De maaltijdboxen die we aan het begin van deze blog noemden kunnen we eigenlijk opdelen in 2 categorieën. Aan de ene kant hebben we de bekende boxen als HelloFresh, Mathijs, Allerhande Box en Marley Spoon. Zij steken veel geld in reclame en marketing, om op die manier snel te groeien. Hun boxen richten zich met name op de consument die vooral snel en gemakkelijk een maaltijd op tafel wil zetten. In deze boxen vind je dus vaak recepten die een korte bereidingstijd hebben. Dat komt bijvoorbeeld door groenten die al voorgesneden zijn.

Aan de andere kant heb je de boxen als Beebox, Streekbox en De Krat. Zij steken wat minder geld in marketing, en besteden voor de volle 100% aandacht aan de inhoud van hun boxen. Zij werken bijvoorbeeld veel samen met lokale boeren, waardoor de inhoud veel verser is. En veel van de producten zijn biologisch. Wil je vers van eigen bodem én 100% biologisch, dan kun je alleen bij Beebox terecht. De groenten in deze drie boxen zijn vaak niet voorgesneden, waardoor verser van smaak, maar een iets langere bereidingstijd.

Welke maaltijdbox is het beste? | maaltijdbox-2-1000x666

Heb je specifieke eisen?

Veel maaltijdbox-aanbieders houden al rekening met specifieke eisen. Zo bieden HelloFresh, Beebox, De Krat en Streekbox een speciale box voor vegetariërs aan. Vegabox (verder niet behandeld in dit artikel) biedt zelfs een veganistische box aan.

Beebox heeft daarnaast nog een speciale koolhydraatarme box. Handig wanneer je een dieet volgt. Zo hoef je niet langer na te denken over geschikte koolhydraatarme recepten.

Vind je het belangrijk dat de inhoud van de box biologisch is, en dat de producten op een duurzame manier tot stand zijn gekomen? Dan past een biologische box als die van Beebox, Streekbox en De Krat heel goed bij jou!

Wat is de goedkoopste maaltijdbox?

Is het vooral de prijs van de maaltijdbox die voor jou de doorslag geeft? Houd dan ook de Allerhande Box van de Albert Heijn in de gaten. Deze box kost €35,00 voor 2 personen en 3 maaltijden. Daarmee is de Allerhande Box de goedkoopste box van Nederland. Je ziet regelmatig acties dat je de HelloFresh Box, of Marley Spoon Box met €20,- korting kunt bestellen. Dat is inderdaad een zeer aantrekkelijke korting. Maar let op dat deze korting alleen geldt voor de eerste box, voor de boxen die je daarna ontvangt betaal je altijd de normale prijs.

Alle genoemde maaltijdboxen kun je uitvoerig vergelijken via maaltijdbox.org.

Welke maaltijdbox is het beste? | maaltijdbox-3-1000x666

Afbeeldingen: pexels.compexels.compexels.compexels.com

Comments (3)

  1. Melissa Reply

    Wat ik wel heel fijn vind aan de Allerhande maaltijdbox is dat je producten mee kunt bestellen en dan niet meteen aan een bepaald orderbedrag vast zit. Maar de maaltijden uit de Hello Fresh box vind ik wel een stuk lekkerder 🙂

Geef een reactie