Terugblik Boer zoekt vrouw

Afgelopen zondag zagen we alweer de laatste aflevering van Boer zoekt vrouw op de Nederlandse televisie. Als die-hard Boer zoekt vrouw fan, blik ik terug op een geslaagd seizoen van de tv-serie vol met verassende en grappige momenten. Net als velen heb ook ik, gelachen om o.a. de awkward stiltes aan de tafel bij Bertie, de spelletjes avond van Theo en Nancy en natuurlijk enthousiaste boer Geert. Natuurlijk kan ik hierover mijn mening uitgebreid opschrijven (daar hoef ik geen moeite voor te doen, nee ik kan af en toe flink haten dat geef ik toe) maar dat ga ik dit keer niet doen. Ten eerste, hebben we alle negativiteit rondom Boer zoekt vrouw eigenlijk al gehoord. En ten tweede, zijn het ook maar mensen. Toch?

Om het geheugen van iedereen even op te frissen begin ik met de introductie van alle boeren én natuurlijk boerin Bertie. De boeren zijn ook dit jaar weer op een eigenzinnige manier, heerlijk door Lucky TV geïntroduceerd. De meesten zullen deze video niet gemist hebben maar hierbij nogmaals de video om het moment nog even te herbeleven.

Nadat heel Nederland kennis heeft gemaakt met alle leuke boeren en onze boerin, was het tijd om brieven te gaan sturen. Met de nadruk op brieven. Nou, dat lieten de vrouwen zich geen twee keer zeggen. Ze haalden echt alles uit de kast om indruk te maken op de boeren. Knuffels, knutselwerken, cadeau’s, alles kwam binnen. Maar er waren natuurlijk ook een aantal boeren die wat minder geluk hadden in de liefde.

Zo kreeg onder andere boer Willem aanzienlijk minder brieven dan hij had gehoopt en dat liet hij ook goed merken. Ik keek de aflevering en zag zijn reactie die ik echt heel oncharmant vond, gelukkig waren daar zijn lieve zoontjes die hem nog probeerde op te vrolijken en al het positieve uit iedere brief te halen. Ik vroeg mij af of deze oncharmante reactie later nog gevolgen zou hebben. Zou zijn toekomstige partner (als hij die zou vinden) hier misschien op afknappen als zij dit zou zien? Gelukkig is dit niet gebeurd, want in de laatste aflevering zagen we dat boer Willem zijn liefde had gevonden. Zelf gaf hij aan dat dit voor hem juist een leermoment was. En zijn vrouw? Die vond het eigenlijk wel leuk, zijn reactie. Dat maakte Willem, Willem.

Daarnaast was er Janko. Lieve Janko, wat werd ik zondag avond gelukkig van jou. Zoveel geluk dat jij uitstraalde, dat straalde door de televisie heen, bij mij naar binnen. Je raakte me met jouw woorden. Hoe eenzaam een mens toch eerst kon zijn, hoe gelukkig nu. Dat wens je toch iedereen toe. Je lach was oprecht en die was niet meer van je gezicht te krijgen. Jij en Esther hebben het geluk samen gevonden, ik hoop dat jullie nog heel lang gelukkig samen zullen zijn.

Ja, er was ook ene Gert-Jan. Hij kwam uiteindelijk uit de stijd met een vriendin, dat weet ik wel maar verder heb ik niet veel meegekregen van deze boer.

Naast de pechvogels die niet genoeg brieven hadden om in de tv-serie te komen maar wél uit de strijd kwamen met een vrouw, waren er ook Mario en Leo. Deze twee lieve mannen hadden het geluk niet gehad in hun missie te slagen. Ik had het ze zo gegund. Een lieve vrouw die op ze wacht als ze thuis komen na een lange dag werken. Hopelijk zijn er nog een paar vrouwen die ze nog een brief schrijven na het zien van de aflevering van afgelopen zondag.

Zo, dat waren de boeren van de online serie in een korte samenvatting. Ik moet eerlijk bekennen, ik weet niet heel veel van deze boeren aangezien ik de online serie niet heb gevolgd. Van de tv-serie daarentegen, was ik een die-hard fan. Iedere zondag avond zat ik trouw te kijken naar de boeren. Ik blik terug op het seizoen en geef mijn persoonlijke mening over de stellen.

Terugblik Boer zoekt vrouw | boeren-1024x503

Te beginnen bij boer Geert. Vanaf aflevering een moest ik al lachen om die vrolijke, opgewekte man. Hij verdiende écht een leuke vrouw. Ja, gelachen heb ik zeker. Een middagdutje doen, terwijl er allemaal vrouwen op je staan te wachten. Wat een vent! Af en toe had ik mijn bedenkingen bij zijn manier van kennis maken met zijn vrouwen. Maar ja, je moet toch weten wat voor vlees je in de kuip hebt! Er is bij huize Geert in ieder geval zeker veel genoten en gelachen én uiteindelijk een ware liefde over gebleven. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draaide. Hetty was de gelukkige. Ik moet toegeven dat ik niet wist wie Geert zou gaan kiezen, hij genoot zo van beide dames dat het voor mij nog even een raadsel bleef.

Boer Jan. Een vrolijke, jonge, energieke boer. Alleen één opmerking (ja oke, ik ga het toch doen en ja, ik betrap me erop dat ik het stiekem toch vaker heb gedaan en ook nog zeker wel zal doen in deze tekst, haten) die ik echt niet kan laten. Die bril. Je bent zo’n leuke gast, ga naar de specsavers en koop een hippe bril, dat werkt! Oke dat was dat. Eigenlijk was voor mij het hele avontuur voor Jan, niet zo’n avontuur. Het was al vrij duidelijk. Jan en Rianne hadden een overduidelijke klik. Wanneer Marieke, Rianne en Jan aan tafel zaten was Marieke vaak geen onderdeel van het gesprek. Er was veel meer chemie tussen Rianne en Jan. Na de logeerweek en de trip naar Dublin is alles glashelder. Die twee hebben elkaar in ieder geval echt gevonden. Het is een kwestie van tijd wanneer die twee in het huwelijksbootje stappen.

Tja, boer Theo. Sneu, dat alles voor hem zo gelopen is. Doordat Ria zelf de boerderij heeft verlaten, krijgt Nancy twijfels omdat zij niet is overgebleven d.m.v. het normale proces. Ook moet Theo meer initiatief tonen volgens Nancy. Meer vragen en interesse tonen. Ze besluiten niet te stoppen met het avontuur en willen elkaar toch de kans geven om elkaar beter te leren kennen. En hoe doe je dat dan, elkaar beter leren kennen? Inderdaad, door samen een avondje ganzenbord te spelen. Nee niet dus. Ik denk dat als boer Theo een rondleiding had gegeven door zijn slaapkamer, dat dat een hoop los had gemaakt bij beide partijen. Maarja wie ben ik? En uiteindelijk is ganzenbord niet voor niets een heel populair spelletje en kun je daar ook een hele avond mee vullen. Uiteindelijk bleek in de laatste aflevering dat boer Theo niet de liefde heeft gevonden in Nancy. De basis is er maar hij zal er heel hard aan moeten trekken wil er een liefdes relatie uit voort bloeien.

Ook boerin Bertie mogen we natuurlijk niet vergeten. Een echte aanpakker. Alleen wat betreft relaties was dat niet echt het geval. Gesprekken werden vermeden, awkward stiltes tijdens het avond eten, boerin Bertie werd er zelf ook gek van. Ze is zelf ook geen prater en had het liefst iedereen weggestuurd. Maar gelukkig heeft ze niet opgegeven en is ze nu met Esther een setje. Samen hadden ze het in Berlijn, de gevoelens van Bertie kwamen eindelijk naar boven. Gelukkig maar. Ik denk dat ze echt oprecht gelukkig zijn, ik gun het ze wel. Bertie heeft er namelijk aardig voor uit haar comfort zone moeten gaan.

Tom en Rimke, wie had dat gedacht? Tja, wie had dat gedacht!? Toen Tom zijn dames uitnodigde voor de logeerweek was ik meteen al fan van Rimke. Ik hoopte dat hij haar zou kiezen maar Tom leek in mijn ogen steeds meer naar Leonie toe te trekken. ”Maar hoe kan dat nou!?” Leonie was klaar voor een gezinnetje en wilde goed voor boer Tom zorgen (ze schilde daar de aardappeltjes al iedere avond voor hem) maar op de een of andere manier zat Leonie er ook altijd heel zakelijk en afstandelijk bij. Uiteindelijk koos boer Tom, geheel onverwachts tóch voor mijn favoriet Rimke. Dat was een aangename verassing. Maar toen boer Tom haar de liefde verklaarde, ontstond er toch wel een ietwat ongemakkelijke knuffel die werd veroorzaakt door Rimke. Jammer Rimke. Maargoed, dat was snel weer vergeten want ze mochten op reis. Ze hadden het fijn. Maar wat blijkt na zondag avond. De liefde is verdwenen…

Aan het einde van deze reis hebben veel boeren hun ware liefde gevonden, althans voor nu. Voor mijn idee was de ‘finale’ niet gedraaid op het juiste moment. Ik had graag een antwoord gehad op de vraag van Tom en Rimke, blijven zij uiteindelijk bij elkaar? Gaat Theo Nancy uiteindelijk nog veroveren? En woont Rianne daadwerkelijk over een aantal weken op de boerderij? Ik heb met plezier naar dit seizoen gekeken en ik word blij van de gedachte dat er weer een aantal mensen gelukkig zijn geworden in de liefde, die dat eerst totaal niet waren. Als afsluiter heb ik nog een leuke ‘Boer zoekt vrouw‘ video gemaakt door de TV kantine.

Bron: boerzoektvrouw.kro.nl, newslocker.com, youtube.com

Bo Schakenraad
audiovisual designer | creatief |reizen | feesten | geen blad voor de mond nemen | sushi | dansen |

Comments (1)

Geef een reactie