Oké, dit is echt heel simpel. Sushi is echt mijn lievelingseten, maar om het te maken ben je nog al veel tijd kwijt: rijst wassen (zo’n vijf keer), koken, af laten koelen, alles snijden, rollen, de koelkast in, weer snijden… Daarom dit recept, voor als je geen zin hebt om veel tijd kwijt te zijn maar wel heel veel zin hebt in sushi. 🙂

Terwijl ik dit schrijf zit ik net aan een grote bak sushi die nog over was van gisterenavond, toen ik tijd had om mijn eigen sushi te maken. Op een doordeweekse avond heb je dat waarschijnlijk niet en dan is dit echt ideaal! Het chille is dat je niet per se sushirijst hoeft te gebruiken, maar gewoon normale rijst kunt gebruiken. Ook het afkoelen is niet echt nodig, dus dit gaat echt supersnel. Hieronder mijn recept van sushi in a bowl maar onthoud dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Heb je liever zalm of paprika erin of heb je geen mirin in huis? Geen probleem, the sky is the limit!

IMG_3151Ingrediënten

(voor twee personen)
– halve komkommer
– avocado
– 1 pakje surimi
– 3 vellen nori
– bakje wakame
– 1 kopje rijst
– mirin (naar eigen smaak)
– sojasaus
– wasabi
– gember

Hoe?

Kook de rijst zoals het moet volgens de verpakking. Ondertussen snij je alle groenten en vis in blokjes of reepjes en dit gooi je in een schaal (met de wakame ook, die hoef je niet te snijden). Daarbij doe je de nori, die je in kleine stukjes scheurt. Als de rijst klaar is doe je hier wat mirin bij en dit roer je even. Zet de pan met rijst op tafel. En ook de schaal met vulling en tadaa: je bent zo goed als klaar!

Ik hou zelf van gember en wasabi in mijn sojasaus, dus dit meng ik altijd van tevoren even (net zoals je bij sushi doet). Je kunt ook je sojasaus door de rijst doen, nog makkelijker. 😉

Nu gooi wat rijst in je bowl, vulling erbovenop, soja eroverheen, even husselen en aanvallen!

Door: Iris Reinhard