Spring Rolls: het nieuwe shared dining

De zomer is nog niet voorbij dus tijd voor nog een zomers recept! Vergeet tapas, vergeet sushi (oké, sushi kun je nooit écht vergeten natuurlijk), spring rolls zijn het nieuwe shared dining! 

Dit recept is weer lekker makkelijk en je kunt zelf helemaal los gaan zoals je wil. Ik ga altijd voor veel groenten, ei, mango en garnalen. Je kunt er ook noodles bij doen (glas noodles), hamblokjes, kip, maak het zo gek als je wilt. Als je rijstvellen koopt (toko) neem dan niet die voor gefrituurde loempia’s. Hier mijn recept:

Spring Rolls: het nieuwe shared dining | spring-rolls-2-225x300Ingrediënten spring rolls

– Pakje rijstvellen
– Zakje groentemix (gewokt)
– Avocado (reepjes)
– Komkommer (plakjes)
– Paprika (reepjes)
– Mango
– IJsbergsla
– Garnalen (bakken in knoflook)
– Plakjes champignon (idem)
– Omelet van ei, sojasaus en sesam
– Chilisaus
– Sojasaus
– Verdere inspiratie: gesneden bosuitje, koriander, gember, sesam, cashewnootjes, ham, kip, noodles. 


Hoe dan

Zet een grote schaal met lauwwarm water op tafel. Als je dit dan allemaal op tafel hebt, doe je je rijstvel ongeveer 20 seconden in het water. Leg ‘m op je bord en dan vullen maaaarrrr (nie lullen maar vullen). Ieder rondje kan je zelf kiezen wat je erin doet zodat ’t een waar vreetfestijn kan worden! Rol ‘m op, dippen in de soja- of chilisaus en genieten! Eet smakelijk!

Spring Rolls: het nieuwe shared dining | springrolls-shared-dining

Iris Reinhard
Sushi | wijn | eten in 't algemeen | speciaal biertjes | dansen | hardlopen | tennissen | koken | slow lorissen | psychologie | Utrechter in wording

Comments (5)

Geef een reactie