Al het goede begint met een B

Nadat Beyonce een aantal maanden geleden aankondigde dat ze met haar wereldtournee ook Amsterdam aan zou doen, stond voor mij vast dat ik daar hoe dan ook bij moest zijn. The Formation World TourToen de kaartjes online kwamen zat ik klaar met drie laptops, een tablet en twee telefoons. Maar helaas het lot was mij niet positief gestemd. Na 10 minuten las ik al dat het uitverkocht was en gaf ik de hoop op. Ook mijn normaal zo trouwe vriend Ticketswap bood geen uitkomst. Ik had me al bijna neergelegd bij het feit dat Queen B echt aan mijn neus voorbij zou gaan. Totdat ik door mijn vriendin en huisgenootje getagd werd in een bericht op Facebook.

Het was een bericht van Multivlaai, zij gaven namelijk twee VIP-tickets weg. Nadat ik razendsnel een gedichtje had getypt over waarom Marlous en ik toch echt naar Beyonce moesten en hoe Marlous alle teksten zingt en ik alle dansjes ken, was het afwachten geblazen.

Maar je raadt het al: WE WONNEN DE TICKETS (anders zou ik nu dit verhaal niet typen). Ik kon het niet geloven en ben Multivlaai en Marlous nog steeds eeuwig dankbaar. En nu dus speciaal voor jullie, een verslag.

Amsterdam ArenA

Al het goede begint met een B | beyonce-britt-willemsen-e1469011042547-300x300Zaterdag was het dus zover. Als echte Ajacied vond ik het al helemaal geweldig om eens een kijkje in de skybox van de ArenA te nemen. Laat staan ook nog eens Beyonce zien! We keken naar het voorprogramma, dronken wijn, maakten heel veel foto’s en aten hamburgers. Totdat de klok half negen sloeg en de spanning toch echt begon te stijgen. Het grote blok op het podium begon te draaien, terwijl op de schermen fragmenten van het visual album Lemonade te zien waren. En toen stond heel Amsterdam ineens oog in oog met de enige echte Bootylicious Beyonce!!

Beyonce on stage

Ruim twee uur lang gaf Queen B alles wat ze had. En dankzij mijn proef-abonnementje op Tribal kende ik ook haar nieuwe nummers. Vooral het jazzy nummer ‘Daddy’s Girl’ is mijn favoriet en zong ik uit volle borst mee. Alle grote hits kwamen voorbij, een prachtige a capella versie van Love on Top waarbij ik ook de longen uit mijn lijf schreeuwde, tot een blokje Destiny’s Child. Vooral aan het nummer Survivor heb ik dankzij mijn korfbal verleden mooie herinneringen.

Beyonce wisselde tijdens de show een stuk of vier keer van kleding. Tijdens deze korte pauzes werden we geamuseerd door visuals. Maar ook klonk Purple Rain (als ode aan Prince) en speelde een bad-ass rock chick een supertoffe gitaarsolo. Queen B zong en danste alles volop mee en was nooit op een foutje of vermoeidheid te betrappen. Ze zong loepzuiver en elke dance move was on point, helaas werkte het geluid in de ArenA niet altijd mee. Vooral de laatste nummers lieten een diepe indruk achter op me. In haar choreografie maakte ze gebruik van loopbanden en een waterbad op het podium. En alleen Beyonce kan dat er super sexy uit laten zien. Ook droeg ze het laatste nummer van de avond Halo op aan de slachtoffers van de coup in Turkije.

The end

Toen de show was afgelopen voelde ik me alsof ik een marathon had gerend. Het kost wat energie hoor, meedansen en zingen met Beyonce. Maar deze vrouw is van een andere wereld. De show was het beste wat ik ooit live heb gezien, zonder twijfel. (Bob Dylan en Paul McCartney hebben geen windmachines ;)) Tijdens de show werd haar feministische en ‘women-on-top’ kant volop duidelijk. Er kwam namelijk geen man aan te pas, iedereen die op het podium stond was vrouw. Ik verheug me nu alweer op haar volgende tour en als jij ooit de kans krijgt om haar live te zien, moet je die zeker grijpen!

Overigens heeft het begrip confidence een hele nieuwe betekenis gekregen door Beyonce. Elke beweging die ze maakt, elke stap die ze zet en alles wat ze zegt straalt enorm veel zelfvertrouwen uit. Ze heeft die hoge laarzen, badpakken, make-up en windmachines niet nodig om sexy te zijn. Deze vrouw is het toppunt van zelfvertrouwen. En eigenlijk zou elke vrouw zich een minuut in haar leven even Beyonce moeten voelen.

Ik heb intussen ook besloten om mijn inner-Beyonce vrij te laten. Inmiddels heb ik mijn badpak en hoge laarzen uit de kast getrokken. Ik zoek alleen nog iemand die voor me uit loopt met een windmachine. In conclusie moet ik zeggen dat Beyonce met recht de titel Queen B draagt. Ik neem voorlopig wel even genoegen met Princess-B.

Afbeeldingen: en.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.org

Britt Willemsen
Undercover-ginger *freelance copywriter* Dorpsmeisje in de grote stad * Houdt van elke sport * schrijven is leven en dansen is gratis * obsessive Bob Dylan fan * To be without dreams is to be without hope *

Geef een reactie