Zelf pastasaus Bolognese-stijl maken

Nu dat wij een gloed nieuw fornuis hebben moet er onder het verhuizen door wel gekookt worden natuurlijk! Maar omdat ik aan het einde van de dag wel moe ben van al dat sjouwen schuren en verven wil ik wel iets makkelijks maken maar toch ook iets wat gezond is. Dus ik dacht laat ik spaghetti Bolognese maken en dan maak ik de pastasaus zelf, want zelf maken is altijd beter en gezonder. Helemaal Bolognese is het niet, maar het is er wel op gebaseerd. Zelfs mijn vriend vond het lekker die toch soms een picky eater kan zijn.

Zelf pastasaus Bolognese-stijl maken | 20150819_191523-e1440057927473-225x300Ingrediënten pastasaus Bolognese-stijl

– Olijfolie
– 1 Grote ui
– 5 á 6 Tomaten in stukjes
– 1 1/2 Blikje tomatenpuree (+/- 3 volle eetlepels, zelf maken kan natuurlijk ook)
– 4 Tenen knoflook (geperst)
– Gehakt 250 gram
– Peper en (himalaya)zout
– Verse basilicum (grof gesneden)
– Water 280 gram


Laten we beginnen

Stap 1: In een diepe koekenpan (of braadpan) verwarm wat olijfolie, doe de ui en knoflook in de pan en bak deze tot de ui goudbruin is.

Stap 2: Voeg dan de tomaten toe aan de pan en laat dit garen tot de tomaten heel zacht zijn en er bijna alleen een vloeistof van over is (en de velletjes en kleine stukjes zullen nog overblijven). Voeg dan de tomatenpuree toe in de pan en roer dit goed door elkaar, nu zou je een dikke pasta moeten hebben, om dit te verdunnen kun je er wat water bij doen. Ik heb gewoon een leeg blikje van de tomaten puree gepakt en deze 2x gevuld met water en dat in de pan gedaan. Je kunt water toe blijven voegen als je de saus dunner wil hebben, of juist minder toevoegen als je de saus wat dikker wil.

Stap 3: Doe de tomatensaus in een kom en zet eventjes aan de kant want die gaan we zo meteen weer gebruiken. Als je een pasta bij deze saus gaat eten is dit het moment om de pasta te koken.

Stap 4: Spoel de pan af die je net gebruikt hebt voor de saus en verwarm nog een beetje olie in de pan voeg hier dan het gehakt aan toe en bak deze tot hij gaar is. Als het gehakt klaar is, doe dan de saus weer terug in de pan en roer dit goed door zodat de saus en gehakt zich goed mengen.

Stap 5: Tijd voor de finishing touches! Voeg de peper, (himalaya)zout en basilicum toe aan de saus en roer alles goed door elkaar, je kunt nu proeven en nog wat peper en/of zout naar smaak toevoegen.

Een simpel maar erg lekker recept. Maar een erg geslaagd experiment! Ik hoop dat jullie hier ook van gaan smullen!

Mandy Timmermans
Health freak| Foodie| Kostuum designer| Game lover| Comic nerd |Vintage |Reizen |Obsessed met fel gekleurd haar |Vind veels te veel dingen leuk! |Heeft officieel de titel: Lady

Comments (3)

Geef een reactie