Netflix and chill met foodora

Je kent het wel, je komt thuis van een drukke school- of werkdag ploft op de bank en start je favoriete serie. Drie uur later ontwaak je uit je ‘Netflix and chill’ modus omdat je maag toch wel begint te rammelen. Een blik in de koelkast herinnert je eraan dat je de afgelopen week de supermarkt nog niet van binnen hebt gezien. Er staat nog een potje kikkererwten in de kast, dat zou je in theorie leeg kunnen lepelen maar dat heb je twee dagen geleden ook al gedaan. Vanuit de keuken zie je de regendruppels tegen het raam tikken. Naar buiten gaan is echt geen optie meer. Eten bestellen klinkt op dit moment wel als een aantrekkelijke optie, maar bij de gedachten aan klamme frietjes of die kleffe pizza van dat tentje om de hoek vergaat de honger je.

Gelukkig is er nu een oplossing voor iedereen die zich in deze situatie herkent. foodora is een bezorgservice die eten van de beste, leukste en kwalitatief hoogstaande restaurants bij jou in de buurt. Alle restaurants die bij foodora aangesloten zijn hebben iets bijzonders. En zo kun jij dus een ontzettend gevarieerde keuze maken. Grote kans dus dat die uberlekkere burger of die ambachtelijk-bereide curry die je laatst bij dat ene restaurant at gewoon bij jou thuis kunt bestellen.

foodora is een start-up uit München en werd al snel door een investeerder opgepakt. Hierdoor is het bedrijf razendsnel gegroeid en zitten ze nu dus in diverse Europese steden en zelfs intercontinentaal. Een paar maanden geleden zijn ze gestart in Amsterdam en inmiddels rijden er elke dag tientallen fietsers over de grachten om iedereen een lekkere maaltijd te bezorgen.

Fietsers ja! Dat lees je goed. foodora denkt aan het milieu en zet dus fietsers in die het eten bij jouw favoriete restaurant ophalen en dan razendsnel naar jou vervoeren. Mocht je dus een hekel hebben aan de sportschool en betaald willen worden om te sporten dan is een bijbaan als bezorger bij foodora wellicht iets voor jou. Je krijgt een prima salaris en aangezien je eigenlijk de ober aan de deur bent ontvang je ook nog regelmatig een mooie fooi. Op een avondje werken fiets je soms wel 50 KM, dat is geld verdienen en strakke benen krijgen tegelijk!

foodora bezorgt trouwens ook gewoon op je werk. Als je een drukke baan hebt en regelmatig tot in de laatste uurtjes op kantoor zit te zwoegen dan verdien je natuurlijk een lekkere, kwalitatief hoogstaande maaltijd. Daarnaast zijn er ook genoeg gezonde opties zodat die ‘glutenvrije, lactose-intolerante, ecologische, veganistische, fitgirl collega’ ook iets kan eten dan in haar macro’s past.

Ik bestelde de eerste keer samen met mijn twee huisgenootjes hamburgers en friet van Braai. We hadden een gezellig huisavondje met een echte chickflick en twijfelden over een gezonde maaltijd maar konden de verleiding uiteindelijk niet weerstaan. Het bleek een goeie keuze, de hamburger had een lekkere bite en het broodje was lekker crunchy en ook de friet was heerlijk.

Netflix and chill met foodora | IMG_0061-1024x768

Laatst zat ik weer in mijn ‘Netflix and chill’ modus en besloot de app van foodora te raadplegen. Dit keer viel mijn oog op het restaurant ‘everything on a stick’. Ik kende dit restaurant nog niet maar ik vond het wel een tof concept en besloot daar te bestellen. Ik kreeg heerlijke kip- en biefspiesjes maar ook courgette en garnalen. En dat allemaal op een stokje. Een gezonde maaltijd dus en ook nog een feestje op mijn bord.

Netflix and chill met foodora | IMG_0195-768x1024

Het water loopt je waarschijnlijk al in de mond en dat komt goed uit. Jij als trouwe lezer van Leijp krijgt een kortingsvoucher! Bestel dus snel via de app van Foodora met de vouchercode: FOOD4LEIJP en krijg 8 euro korting! Je kunt overigens ook gewoon via de desktop bestellen als dat makkerlijk is.

De app is te downloaden hier te downloaden voor iphone en hier voor android.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Foodora

Britt Willemsen
Undercover-ginger *freelance copywriter* Dorpsmeisje in de grote stad * Houdt van elke sport * schrijven is leven en dansen is gratis * obsessive Bob Dylan fan * To be without dreams is to be without hope *

Comments (2)

Geef een reactie