Live Like a Local

Onlangs kwamen wij Live Like a Local tegen, het klonk ontzettend tof en wij werden benieuwd! Voor Leijp schreven zij een gastblog. Want, beste dames van Live Like a Local, wat doen jullie nu precies?


Live Like a Local

Hi, wij zijn Sophie en Kayleigh en studeren International Event Music and Entertainment Studies in Tilburg. Voor de minor die wij momenteel volgen in Amsterdam, zijn wij samen met 4 andere meiden een reisblog gestart genaamd: Live Like a Local. Hierin willen we andere mensen inspireren om verder te kijken dan de normale reisgidsen. Dit doen we door zelf op bezoek te gaan bij locals in verschillende steden binnen Europa. We ontdekken zo plekjes waar je als toerist nooit zou komen en we leren nieuwe gerechten eten en bereiden. Via livelikealocal.eu kun je al onze avonturen volgen!

We hebben met ons mooie VW busje een korte trip gemaakt naar Scandinavië. De eerste stop was in Malmö (Zweden) na 12 uur rijden. Via couchsurfing hebben we Jon Barth gevonden waarbij we twee nachten voor niks mochten logeren.

De eerste volle dag in Malmö hadden we goed besteed aan het interviewen van locals, hebben we hotspots bekeken en hebben we de lokale specialiteit, falafel mogen proeven. ‘s Avonds heeft onze host ons rondgeleid door het nieuwste gedeelte van Malmö waar onder andere de ‘Turning Torso’ staat. Daarnaast heeft hij ons ook plekken laten zien waar toeristen niet snel zullen komen.

Live Like a Local | live-like-a-local-kopenhagen

Maandag 15 juni zijn we vanuit Malmö richting Kopenhagen gereden. Hier hebben we even moeten wachten op de local waarbij we sliepen. In de tussentijd zijn we zelf een rondje gaan wandelen in de wijk Refshaleøen. We kwamen uit bij een klein haventje waar we iemand hebben geïnterviewd.

Live Like a Local | live-like-a-local-kopenhagen-haven

Patricia, onze host, had ons fietsen meegegeven, waarmee we overal makkelijk konden komen. We zijn gaan fietsen, fietsen en fietsen zonder dat we wisten waar we naartoe gingen. Uiteindelijk zijn we gestopt bij een aantal bekende hotspots van Kopenhagen. Op de terugweg zijn we door het hippiedorp Christiania gefietst en keken onze ogen uit. Het is een dorp binnen de stad met haar eigen regels, winkels, restaurants en een sauna, maar de wijk staat voornamelijk bekend om drugs dealen. Het is een toffe en zeer aparte wijk die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Live Like a Local | live-like-a-local-christiania

In de avond werd er door een vriend van Patricia, een oud chefkok, voor ons vegetarisch gekookt. Een heerlijk avondmaal waarmee we de avond hebben afgesloten.

Binnenkort zullen de video’s online komen op onze website en deze zullen we met jullie delen via onze social media kanalen.

Live Like a Local | live-like-a-local-groep

Comments (3)

Geef een reactie