Interieur tips: een frisse bries door je paleisje

De lente is er weer en dat betekend niet alleen een nieuwe garderobe voor jezelf maar ook voor je interieur! Een heerlijke frisse en fruitige upgrade van je interieur is altijd fijn en daarnaast een bijkomend voordeel, hiervoor mag je ook gaan woon winkelen. Na een verloop van tijd willen de meeste mensen (lees: vrouwen) hun paleisje graag wat veranderen zodat het weer helemaal naar hun zin is. Door kleine aanpassingen kun je het er al frisser en gezelliger uit laten zien.

Make it clean

Begin met een schone lei en ruim al je rommel op en gooi spullen weg die je niet gebruikt en/of die in de weg staan. Doe je sieraden, make-up, toiletspullen en andere spullen die rond zwermen in je huis in leuke bakken en dozen. Wat dacht je van leuke gekleurde rieten manden om alles in op te bergen, staat nog leuk ook! Nu is het tijd om de poets in je naar boven te laten komen, muziekje op en schrobben maar!

Be creative

Nu alles opgeruimd en schoon is, is het tijd om eens kritisch naar de indeling van je interieur te kijken. Is die bank niet leuker tegen de donkere muur en staat die kast niet beter in die andere hoek? Als je tevreden bent met de indeling is de rest aan de beurt. Met kleine aanpassingen kun je al een hoop bereiken. Wees creatief en probeer eens spullen anders te decoreren. Zo ziet het er bijvoorbeeld veel leuker uit als je parfumflesjes op een leuke schaal zet in plaats van los op een plank en plaats je plantjes of frutsels in een stolp of kubus. Experimenteer en vergeet vooral niet op Pinterest rond te struinen, hier doe je veel inspiratie op!

Slingertje hier, schilderijtje daar

Accessoires zijn de oplossing als je niet bakken met geld wil uitgeven maar wel een andere look aan je huis wil geven. Let hierbij wel op dat je niet heel je huis vol zet met op elke plek een accessoire. Zoek de perfecte plek(ken) uit waar je jouw accessoires samen neerzet, dit zorgt voor meer rust in je huis. Je kunt bijvoorbeeld op de vensterbank een stel (gekleurde) vaasjes neerzetten in verschillende groottes en in enkele vaasjes een bloemetje of veer doen.   Plaatst op de salontafel een dienblad vol met kaarsen en waxinelichtjes om in de romantische sferen te komen. Vergeet ook de kale muren niet en ga aan de slag met, schilderijtjes, slingers, kralenkettingen (makkelijke DIY!) of bevestig je favoriete foto’s met washi tape aan de muur.

A flower makes everybody happy

In dat zielige hoekje plaatst je een grote vaas met een kleurige bos (nep)bloemen, dat staat een stuk gezelliger. Bloemen en planten op de vensterbank, in de badkamer, op de wc, op het balkon ze zijn overal welkom! Een enorme hype tegenwoordig, ik snap helemaal waarom, zijn de cactussen! Doe ze in een stolp, plaats ze in een vaasje, theekopje of zet er meerdere bij elkaar in een mooie schaal. Dit kan natuurlijk ook met andere soorten vetplantjes.

Huisje, kleedje en kussentje

Gooi wat nieuwe en frisse kussentjes op de bank en je hebt al een heel ander aanzicht.
Er zijn tegenwoordig zoveel leuke kussentjes te koop, van een buldog tot een flamingo en van bloemen tot volkswagen busjes op je kussen. Een nieuw plaid doet ook wonderen en is bovendien heerlijk om onder te kruipen tijdens die spannende film.

Good luck & enjoy your new home!

Interieur tips: een frisse bries door je paleisje | Naamloos-1-1024x1024

Bronnen: quinncooperstyle.compsbydila.combuitendelijntjesshop.com

VOLGEND ARTIKEL

 ›

Anke van der Velden
Leergierig - 'wanderlust' - voorliefde voor bulldogs - gezelligheid en wijntjes zijn altijd goed - sarcasme en humor - theeleut - gepassioneerde communicatie student - ''Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle''

Geef een reactie