Havermout-banaan pannenkoeken

Bij mij is het er inmiddels stiekem ingeslopen, mits ik de tijd heb, maak ik ze bijna elke zondagochtend/middag. Gezond, makkelijk en super lekker: oatmeal-banana pancakes. Oftewel havermout-banaan pannenkoeken!

Ik volg geen strak recept. Meestal doe ik maar wat, totdat het er goed uitziet.

Oatmeal banana pancakes recept

Maar dit is wat je nodig hebt en wat je moet doen voor 6-8 pannenkoekjes:

Benodigdheden:Havermout-banaan pannenkoeken | healthy-havermout-pannekoek-300x300
– 2 bananen
– 1,5 kopje havermoutmeel
– 2 eieren
– sojamelk (of normale melk)
– kaneel
– kokosolie
– evt. rozijnen, appel of ander fruit

Wat moet je doen:

Ik begin altijd met de twee bananen met een vork te prakken totdat het een soort vloeibare substantie is geworden. Dit doe ik in een kom en voeg vervolgens de twee eieren bij. Wanneer de eieren en de geprakte bananen gemengd zijn gooi ik de havermoutmeel erbij, de hoeveelheid doe ik meestal op gevoel, maar het zal zo’n 1,5 tot 2 koffiekopjes zijn. (De havermoutmeel is kant en klaar verkrijgbaar bij winkels zoals Eko Plaza, maar je kunt de havermout vlokken ook zelf vermalen door ze in een keukenmachine te gooien. Wanneer beide geen optie voor jou is, kun je eventueel speltmeel gebruiken, verkrijgbaar bij de Appie.) Dan voeg ik ongeveer een half kopje sojamelk toe, zodat het geheel een vloeibare eenheid wordt, zoiets als dunne kwark of dikke vla. Gewone melk kan natuurlijk ook. Als laatste voeg ik zo’n 2 á 3 eetlepels kaneel toe.

Dan is het tijd om de koekenpan op te warmen en de kokosolie te laten smelten. Met een opscheplepel/soeplepel verspreid ik het beslag in de pan totdat ik een pannenkoekje heb ter grote van een schoteltje. Eventueel kun je er nu nog rozijnen, schijfjes appel of ander (rood) fruit overheen strooien. Wanneer je gaatjes in het pannenkoekje ziet verschijnen is het tijd om hem om te draaien. Als het pannenkoekje goudbruin van beide kanten is, is hij klaar. Afhankelijk van hoe groot je ze maakt kun je ongeveer 6 á 8 pannenkoekjes halen uit het beslag.

Ik hoop dat jullie iets aan dit recept hebben!

VOLGEND ARTIKEL

 ›

Marijn Sneijder
Red head | Motion Designerd | Vintage | Beatles | Red Wine | Serie Addict | Olifanten zijn awesome

Comments (11)

  1. Eelke van der Bij Reply

    Ik maak ze zelf met 40 gram haver en een ei en banaan per pannenkoek. In een beslagkom met de staafmixer erop. En uit een recept van 5 stuks bak je zo’n 6 tot 9 stuks.

  2. Juul Reply

    Wat gaat er mis bij mij? Ze worden geen pannenkoek en het wordt een prutje. Is het alleen mogelijk met echt kan en klare havermout? Ik heb vlokken die 5 minuten gekookt moeten worden (eigenlijk) maar ik maak ze wel klein met een blender…
    Overigens is een mislukt exemplaar wel erg lekker….☺️

Geef een reactie