Gezonde appel loempia’s

Appeltaart, wie is er niet dol op? In de supermarkt vinden we tal van producten met de welbekende appeltaart-smaak. Helaas vaak boordevol suiker om over andere toevoegingen nog maar te zwijgen. Maar met het recept van deze heerlijke appel loempia’s tover je binnen een handomdraai een heerlijk, maar ook verantwoorde zoete snack op tafel met een heerlijke appeltaart-smaak.

Gezonde appel loempia’s | eindresultaat-225x300

Ingrediënten appel loempia’s

Voor 12 appel loempia’s
– 5 Appels
– 10 Gedroogde gewelde abrikozen
– 12 Loempiavellen
– Sap van een halve citroen
– 2 Theelepels kaneel
– Een flinke hand studentenhaver
– 2 Theelepels palmbloesemsuiker
– 1 Geklopt ei
– 1 Eetlepel geraspte kokos
– 1 Eetlepel amandelmeel


Beschrijving

Gezonde appel loempia’s | appels-300x225Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. 


Gezonde appel loempia’s | ingredienten-225x300Snijd vervolgens de abrikozen en de studentenhaver fijn.


Gezonde appel loempia’s | suiker-225x300Meng de appel, abrikozen, studentenhaver, kokos, amandelmeel, palmbloesemsuiker en citroensap in een schaal. Roer alles goed door.


Gezonde appel loempia’s | rollen-300x225Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kluts het eitje in een kom.
Leg een vel loempiavel op een snijplank of bord. Wees voorzichtig want dit is heel teer.
Leg het appelmengsel op het loempiavel en rol er loempia’s van.
Kwast het laatste puntje in met geklopt ei en rol de loempia dicht.


Gezonde appel loempia’s | in-oven-300x225Bestrijk de loempia in zijn geheel nog een keer met geklopt ei  en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kan ze nog bestrooien met een mengsel van kaneel en palmbloesemsuiker. Herhaal dit met de overige loempia’s. Bak de appel loempia’s in ca. 15 minuten goudbruin.


Dit recept is ook geschikt voor bereiding in de airfryer, 10 minuten op 180 graden.

Evy van Iersel
Moeder van Julia | knutseltante | communicatie | Applefan | altijd aan de lijn | bomvol creatieve ideeën | krullen | bakken en braden | praat graag | Oeteldonker | foodie.

Comments (3)

Geef een reactie