Recept: appel-kaneel loempia’s

Appeltaart, wie is er niet dol op? In de supermarkt vinden we tal van producten met de welbekende appeltaart-smaak. Helaas vaak boordevol suiker om over andere toevoegingen nog maar te zwijgen. Maar met het recept van deze heerlijke appel loempia’s tover je binnen een handomdraai een heerlijk, maar ook verantwoorde zoete snack op tafel met een heerlijke appeltaart-smaak.

eindresultaat

Ingrediënten appel loempia’s

Voor 12 appel loempia’s
– 5 Appels
– 10 Gedroogde gewelde abrikozen
– 12 Loempiavellen
– Sap van een halve citroen
– 2 Theelepels kaneel
– Een flinke hand studentenhaver
– 2 Theelepels palmbloesemsuiker
– 1 Geklopt ei
– 1 Eetlepel geraspte kokos
– 1 Eetlepel amandelmeel


Beschrijving

appelsSchil de appels en snijd ze in kleine blokjes.


ingredientenSnijd vervolgens de abrikozen en de studentenhaver fijn.


suikerMeng de appel, abrikozen, studentenhaver, kokos, amandelmeel, palmbloesemsuiker en citroensap in een schaal. Roer alles goed door.


rollenVerwarm de oven voor op 200 graden.
Kluts het eitje in een kom.
Leg een vel loempiavel op een snijplank of bord. Wees voorzichtig want dit is heel teer.
Leg het appelmengsel op het loempiavel en rol er loempia’s van.
Kwast het laatste puntje in met geklopt ei en rol de loempia dicht.


in ovenBestrijk de loempia in zijn geheel nog een keer met geklopt ei  en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kan ze nog bestrooien met een mengsel van kaneel en palmbloesemsuiker. Herhaal dit met de overige loempia’s. Bak de appel loempia’s in ca. 15 minuten goudbruin.


Dit recept is ook geschikt voor bereiding in de airfryer, 10 minuten op 180 graden.

Door: Evy van Iersel

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *