De zomer in huis: gazpacho

 Oh september, wat heb je ons toch aangedaan? In één maand is ons (ten minste het mijne) hele zomerse gevoel naar de kl*te. Regen, grijs: gewoon herfst dus. Als jij ook nog even de zomer in huis wil halen maak dan deze heerlijke, zomerse en gezonde gazpacho!

Gazpacho is een Spaanse soep, een koude tomatensoep. In verschillende delen van Spanje zul je ‘m ook op verschillende manieren bereid krijgen. Deze versie is echt het makkelijkste recept voor soep dat je ooit tegen zult komen. Echt superlekker als voorgerecht, lunch of bij tapas en ook nog eens een bom aan vitamines. Aangezien iedereen om mij heen ziek wordt (inclusief moi) een goed soepje dus als voorzorgsmaatregel!

De zomer in huis: gazpacho | gazpacho-1-225x300Ingrediënten Gazpacho

(voor 2 personen)

  • Een halve komkommer
  • Een rode paprika
  • Halve rode ui
  • Vijf tomaten
  • Knoflook
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie 

Eigenlijk is het heel simpel, snij alles in stukjes en gooi het in de blender: c’est tout. Proef zelf wat je lekker vindt qua hoeveelheden van de cayennepeper en knoflook en voeg naar smaak peper en zout toe. Oké, om het iets moeilijker te maken: ik bewaar altijd kleine stukjes van de komkommer, ui en paprika om fijn te snijden als garnering. Hiervoor kun je ook gegrilde pijnboompitjes of zelfgemaakte croutons gebruiken.

Varieer ook eens met andere kruiden, crème fraîche, een rood pepertje, avocado, puntpaprika etc. Nog goede ideeën? We horen het graag!

Iris Reinhard
Sushi | wijn | eten in 't algemeen | speciaal biertjes | dansen | hardlopen | tennissen | koken | slow lorissen | psychologie | Utrechter in wording

Comments (2)

Geef een reactie