Foodtrucks: Keukens op wielen

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken op festivals en events, de foodtrucks. Rondom deze trucks zelf worden ook steeds meer festivals georganiseerd, zoals het Hippe Happen Festival dat 25-26-27 september in ’s-Hertogenbosch plaatsvindt.

Grillmasters

De organisatie van het Hippe Happen Festival nodigde ons uit om alvast sfeer te komen proeven tijdens een foodtruck-lunch verzorgd door de twee foodtrucks ‘Lekker van Jeroen’ en ‘De Smaakmobiel. En wat schetst onze verbazing… deelnemer Martijn Melaet van RTL 4 programma Grillmasters is de eigenaar van De Smaakmobiel. Grillmasters is een zomerse en mannelijke versie van Heel Holland Bakt. Duo’s gaan aan de slag om op de BBQ de meest uitdagende opdrachten te voltooien.

MOINK balls

Martijn vertelt dat zijn vader hem en zijn vriendin Linda heeft opgegeven voor het programma. Martijn is al langer bezig met BBQ’en voor vrienden en familie maar sinds begin dit jaar heeft hij het professioneel aangepakt en reist met zijn smaakmobielcaravan en smoker BBQ het hele land door om festival- en feestgangers van zijn heerlijke specialiteiten te voorzien, MOINK balls (uhhhh wat??? MOINK balls; runderballetjes met bacon oftewel mooooo van het rund en oink van het varken), pulled pork in een wrap en black angus hamburgers. Een heel ander leven dan dat hij had als grafisch vormgever op kantoor.

To be continued

Over of Martijn en Linda ook daadwerkelijk de titel van Grillmasters 2015 in de wacht gaan slepen doet Martijn geen uitspraken over. De komende weken zit ik nog iedere dinsdag om 21.30 uur klaar om Martijn en Linda te zien zwoegen. En hopelijk kan ik ze tijdens het Hippe Happen Festival echt feliciteren met hun titel.

Hippe Happen Festival

Naast Martijn met zijn Smaakmobiel en Lekker van Jeroen biedt het Hippe Happen Festival nog meer. Er is niet alleen aandacht voor de lekkere trek door de aanwezigheid van 18 foodtrucks, maar ook aan de kinderen is gedacht. Het hele weekend zijn er tal van activiteiten op het festival waar de kids zich prima kunnen vermaken. Zoals een mini filmfestival, graffiti workshop door Kings of Colors, schat zoeken, skippyballen, touwtrekken, piratenspellen én een volleybalveld!

De ingrediënten van het Hippe Happen Festival zijn goed! Ik heb er zin in.

 

Evy van Iersel
Moeder van Julia | knutseltante | communicatie | Applefan | altijd aan de lijn | bomvol creatieve ideeën | krullen | bakken en braden | praat graag | Oeteldonker | foodie.

Comments (4)

  1. Marijn Reply

    Klinkt heel tof! Ik wil ook altijd nog graag een keer naar Rollende keukens of de foodhallen. 🙂

Geef een reactie