De zomer in huis: gazpacho

De zomer in huis: gazpacho

 Oh september, wat heb je ons toch aangedaan? In één maand is ons (ten minste het mijne) hele zomerse gevoel naar de kl*te. Regen, grijs: gewoon herfst dus. Als jij ook nog even de zomer in huis wil halen maak dan deze heerlijke, zomerse en gezonde gazpacho! Gazpacho is een Spaanse soep, een koude tomatensoep. In verschillende delen van Spanje zul je 'm ook op verschillende manieren bereid krijgen. Deze versie is echt het makkelijkste recept voor soep dat je ooit tegen zult komen. Echt superlekker als voorgerecht, lunch of bij tapas en…Lees verder
Spring Rolls: het nieuwe shared dining

Spring Rolls: het nieuwe shared dining

De zomer is nog niet voorbij dus tijd voor nog een zomers recept! Vergeet tapas, vergeet sushi (oké, sushi kun je nooit écht vergeten natuurlijk), spring rolls zijn het nieuwe shared dining!  Dit recept is weer lekker makkelijk en je kunt zelf helemaal los gaan zoals je wil. Ik ga altijd voor veel groenten, ei, mango en garnalen. Je kunt er ook noodles bij doen (glas noodles), hamblokjes, kip, maak het zo gek als je wilt. Als je rijstvellen koopt (toko) neem dan niet die voor gefrituurde loempia's. Hier mijn recept: Ingrediënten spring…Lees verder
Zelf pastasaus Bolognese-stijl maken

Zelf pastasaus Bolognese-stijl maken

Nu dat wij een gloed nieuw fornuis hebben moet er onder het verhuizen door wel gekookt worden natuurlijk! Maar omdat ik aan het einde van de dag wel moe ben van al dat sjouwen schuren en verven wil ik wel iets makkelijks maken maar toch ook iets wat gezond is. Dus ik dacht laat ik spaghetti Bolognese maken en dan maak ik de pastasaus zelf, want zelf maken is altijd beter en gezonder. Helemaal Bolognese is het niet, maar het is er wel op gebaseerd. Zelfs mijn vriend vond het lekker die toch soms een…Lees verder
Gezonde appel loempia’s

Gezonde appel loempia’s

Appeltaart, wie is er niet dol op? In de supermarkt vinden we tal van producten met de welbekende appeltaart-smaak. Helaas vaak boordevol suiker om over andere toevoegingen nog maar te zwijgen. Maar met het recept van deze heerlijke appel loempia’s tover je binnen een handomdraai een heerlijk, maar ook verantwoorde zoete snack op tafel met een heerlijke appeltaart-smaak. Ingrediënten appel loempia's Voor 12 appel loempia’s - 5 Appels - 10 Gedroogde gewelde abrikozen - 12 Loempiavellen - Sap van een halve citroen - 2 Theelepels kaneel - Een flinke hand studentenhaver - 2 Theelepels…Lees verder
Spinaziehapjes

Spinaziehapjes

Een heerlijk recept van een hapjes wat ik graag met jullie wil delen. Persoonlijk vind ik dit recept erg lekker, en het is ook leuk en makkelijk te serveren op een feestje, of als je een beetje creatief bent kun je er ook een leuk en makkelijk voorafje van maken.   Ingrediënten - 2 Pakken diepvries spinazie (ontdooid) - 200gr Feta (gekruimeld) - 1 Ui (Gesnipperd - 2 Eetlepels olijfolie - Klein lepeltje dille - 2 Teentjes knoflook (geperst) - 2 Pakken bladerdeeg (ontdooid) - 2 Eieren Handig om te hebben - Cupcake pan…Lees verder
Sushi in a bowl

Sushi in a bowl

Oké, dit is echt heel simpel. Sushi is echt mijn lievelingseten, maar om het te maken ben je nog al veel tijd kwijt: rijst wassen (zo'n vijf keer), koken, af laten koelen, alles snijden, rollen, de koelkast in, weer snijden... Daarom dit recept, voor als je geen zin hebt om veel tijd kwijt te zijn maar wel heel veel zin hebt in sushi. :) Terwijl ik dit schrijf zit ik net aan een grote bak sushi die nog over was van gisterenavond, toen ik tijd had om mijn eigen sushi te maken. Op…Lees verder
Tonijn salade met griekse yoghurt

Tonijn salade met griekse yoghurt

Het is weer een tijdje geleden dat ik een receptje gepost heb. Ik was erg druk met kostuums afkrijgen voor een 'deadline' maar het is gelukt en ik heb weer een lekker receptje voor jullie! Tonijnsalade, maar dan op de gezonde manier! Zalm en tonijn staan voor mij nek aan nek als het gaat om vis! Ik vind dit echt 2 van de lekkerste visjes om te eten en zeker in de zomer als het heet en plakkerig is. Tonijn is altijd erg lekker om koud te eten, dus dat gaan we dan…Lees verder
Zomerse avocado tortilla wrap

Zomerse avocado tortilla wrap

Avocado: you either love it or hate it. Ik zal je vertellen dat ik het voor een hele lange tijd heb 'gehaat' nou is het woord 'haat' wel erg hard, maar ik vond het in ieder geval alles behalve lekker! Er zat geen smaak aan, het had een rare textuur, het was groen met geel.... niet bepaald smakelijk in mijn ogen, tot ik natuurlijk er lucht van kreeg dat avocado wel erg gezond was, dus ben ik het maar gaan proberen en ik ben erachter gekomen dat avocado met de juiste ingrediënten juist…Lees verder
Havermout ontbijt + beauty tip!

Havermout ontbijt + beauty tip!

Het is weer tijd voor een nieuw recept! Ik vind warme havermout met melk en suiker echt ZO lekker! Vooral als ik ziek ben. Ik dacht voor een lange tijd dat havermout alleen lekker was als het opgewarmd was met melk en suiker, ik had er eigenlijk niet over nagedacht dat ik het ook op andere manieren kon klaarmaken. (Oh ik doe ook nog wat anders met havermout. Het klinkt misschien gross maar ik was ook mijn gezicht met havermout....voor de vrouwelijke Leijpo's; een goede beauty tip!) Nu is een halve kilo suiker in…Lees verder
Frisse Smoothie

Frisse Smoothie

Vogeltjes fluiten, het word warmer, bloemen staan weer in bloei, lammetjes worden weer geboren... yup! Het is lente! En dat betekent dat het smoothie seizoen is begonnen! Natuurlijk kun je ook smoothies in de winter maken en drinken, maar persoonlijk vind ik smoothies het lekkerst in de lente en zomer! Omdat het de laatste dagen zo warm is geweest, heb ik een lekker fris recept voor jullie om te proberen. Wat heb je nodig - 1 Ananas (geschild en in blokjes) - sap van 2 limoenen - 400 gram kokosmelk (light) - Muntblaadjes (van 2 á…Lees verder
Falafel Tortilla Wraps!

Falafel Tortilla Wraps!

Duuuuuuus het is weer een tijdje geleden dat ik een foodblog/recept heb gepost, maar met een goede reden! ik was volop aan het leren voor mijn auto theorie, en al dat studeren/niet koken heeft zijn vruchten af geworpen, ik ben geslaagd! Nu kan ik eindelijk weer lekkere recepten gaan bedenken en maken en als ze lekker genoeg zijn wil ik ze natuurlijk met jullie delen. Dit snelle recept heb ik overgenomen van een vriendin van mij (En ik mocht dit met jullie delen) ik vind het echt lekker! Het is snel te maken dus…Lees verder
Weekendtip: recept voor bananen­­pannen­­­koekjes

Weekendtip: recept voor bananen­­pannen­­­koekjes

In Valencia at ik tijdens mijn talencursus deze pannenkoekjes voor het eerst. Ook al hou ik niet van pannenkoeken: ik was meteen om. We hebben het laatst al even over de heerlijke havermout-banaan pannenkoeken gehad. Dat zijn super lekkere pannenkoekjes met, je raad het al, banaan en havermout. Maar wist je dat je ook iets vergelijkbaars kunt maken zónder havermout of meel. Toen ik laatst nog even ging googlen om te kijken of anderen dit recept ook 'opgepikt' hadden, bleek dat deze pannenkoekjes op fitgirl- en healthy foodblogs al een hit zijn geweest. Hier voor alle…Lees verder
Pasta met spekjes en spinazie

Pasta met spekjes en spinazie

Dit keer wil ik een recept met jullie delen dat hier op het thuisfront toch wel een van de favorieten is. En het is ook nog eens makkelijk en snel klaar en heeft weinig voorbereiding nodig! De pastaliefhebbers zullen hier van smullen! Pasta met spekjes en spinazie recept Dit recept is genoeg voor 2 grote borden of 3-4 kleinere porties. Ingrediënten: - 300 gram (magere) spekreepjes - 300 gram gewassen spinazie - 200 gram crème fraîche - 200 gram rigatoni (of andere pasta naar keuze) - olijfolie (als je een goede pan met antiaanbaklaag…Lees verder
4x zoete aardappel recepten!

4x zoete aardappel recepten!

Zoete aardappel wie kent het nou niet? De zoete aardappel word steeds populairder en ik moet je zeggen, ik ben HELEMAAL gek op deze groenten! Ik heb een 'sweet tooth' dus deze groenten is perfect en voorkomt dat ik eerder naar chocolade grijp of een toetje pak na het eten! De eerste keer dat ik zoete aardappel op heb, was toen mijn moeder een Indisch stoof potje had gemaakt met rund, kokosmelk en zoete aardappel!! Dit is voor een langere tijd mijn favoriete gerecht geweest uit moeders keuken! Maar ik ben natuurlijk weer…Lees verder
Havermout-banaan pannenkoeken

Havermout-banaan pannenkoeken

Bij mij is het er inmiddels stiekem ingeslopen, mits ik de tijd heb, maak ik ze bijna elke zondagochtend/middag. Gezond, makkelijk en super lekker: oatmeal-banana pancakes. Oftewel havermout-banaan pannenkoeken! Ik volg geen strak recept. Meestal doe ik maar wat, totdat het er goed uitziet. Oatmeal banana pancakes recept Maar dit is wat je nodig hebt en wat je moet doen voor 6-8 pannenkoekjes: Benodigdheden: - 2 bananen - 1,5 kopje havermoutmeel - 2 eieren - sojamelk (of normale melk) - kaneel - kokosolie - evt. rozijnen, appel of ander fruit Wat moet je…Lees verder
Pagina 1 van 212