De zomer ten einde. Tijd voor een detox!

De zomer ten einde. Tijd voor een detox!

Na met z'n allen de hele zomer ons lichaam te hebben volgestopt met drank en drugs ongezond eten is het tijd voor: een detoxkuur! Ik ga er in ieder geval voor. En om eerlijk te zijn... ik vind het best spannend! Ik ben door JUIZ~S uitgenodigd om eens een detox sapkuur te proberen en dat wilde ik wel! Graag zelfs. Ik ben namelijk een gezondheisfreak. Ik eet zo puur mogelijk, niets uit pakjes/zakjes, zo min mogelijk geraffineerde suikers, zo min mogelijk transvetten, meer dan voldoende groenten en fruit, noem maar op. En daarnaast ben ik soms…Lees verder
Miniatuur koken met Miniature Space

Miniatuur koken met Miniature Space

In het kader van achterlijk maar zeer vermakelijk vertonen wij vandaag video’s waarin in miniatuur koken tot een ware kunstvorm wordt verheven… Dus. Miniatuur koken? Miniatuur koken is koken, maar dan in het heeeeel klein. Met een klein vorkje, een klein mesje, een klein keukentje, een klein snijplankje, noem maar op. Er is letterlijk geen enkel voordeel van miniatuur koken ten opzichte van koken ’in het  groot’. Maar Japanners zijn overal voor te vinden, dus ook voor dit. En blijkbaar razend populair. Het heeft de bekendste YouTube miniatuurkok gemiddeld zo'n miljoen views per video…Lees verder
Spring Rolls: het nieuwe shared dining

Spring Rolls: het nieuwe shared dining

De zomer is nog niet voorbij dus tijd voor nog een zomers recept! Vergeet tapas, vergeet sushi (oké, sushi kun je nooit écht vergeten natuurlijk), spring rolls zijn het nieuwe shared dining!  Dit recept is weer lekker makkelijk en je kunt zelf helemaal los gaan zoals je wil. Ik ga altijd voor veel groenten, ei, mango en garnalen. Je kunt er ook noodles bij doen (glas noodles), hamblokjes, kip, maak het zo gek als je wilt. Als je rijstvellen koopt (toko) neem dan niet die voor gefrituurde loempia's. Hier mijn recept: Ingrediënten spring…Lees verder
Zelf pastasaus Bolognese-stijl maken

Zelf pastasaus Bolognese-stijl maken

Nu dat wij een gloed nieuw fornuis hebben moet er onder het verhuizen door wel gekookt worden natuurlijk! Maar omdat ik aan het einde van de dag wel moe ben van al dat sjouwen schuren en verven wil ik wel iets makkelijks maken maar toch ook iets wat gezond is. Dus ik dacht laat ik spaghetti Bolognese maken en dan maak ik de pastasaus zelf, want zelf maken is altijd beter en gezonder. Helemaal Bolognese is het niet, maar het is er wel op gebaseerd. Zelfs mijn vriend vond het lekker die toch soms een…Lees verder
Foodtruck in Kopenhagen

Foodtruck in Kopenhagen

We schrijven regelmatig over foodtruck festivals. Ze zijn een groot succes met het lekkere eten en de goede sfeer. Voor mijn werk moest ik een weekend naar Kopenhagen. Omdat het voor mijn werk was had ik me verder weinig verdiept in de stad omdat ik dan ook weinig tijd zou hebben om iets van de stad te zien. Zaterdag aan het einde van de dag waren we in gesprek met een local. Hij vroeg ons wat we die avond gingen doen en dat hij wel wat leuks wist. Hij wees een locatie aan op de kaart…Lees verder
Gezonde appel loempia’s

Gezonde appel loempia’s

Appeltaart, wie is er niet dol op? In de supermarkt vinden we tal van producten met de welbekende appeltaart-smaak. Helaas vaak boordevol suiker om over andere toevoegingen nog maar te zwijgen. Maar met het recept van deze heerlijke appel loempia’s tover je binnen een handomdraai een heerlijk, maar ook verantwoorde zoete snack op tafel met een heerlijke appeltaart-smaak. Ingrediënten appel loempia's Voor 12 appel loempia’s - 5 Appels - 10 Gedroogde gewelde abrikozen - 12 Loempiavellen - Sap van een halve citroen - 2 Theelepels kaneel - Een flinke hand studentenhaver - 2 Theelepels…Lees verder
Letterlijke vleeskeuring met Tender

Letterlijke vleeskeuring met Tender

Voor alle liefhebbers die van eten houden én lekker willen swipen, is er een leuke nieuwe app genaamd Tender. Dit is namelijk de app voor letterlijke vleeskeuring. Geen mensen, maar gerechten. En over waarom de behoefte naar een dergelijke app er is, schrijft Tender in de AppStore het volgende: "Tender is the easiest way to source the world’s most beautiful and delicious culinary delights. In this day and age, food is about more than just calories, it is art. That's why Tender serves up the most beautiful dishes straight from kitchens around the world for your viewing…Lees verder
Spinaziehapjes

Spinaziehapjes

Een heerlijk recept van een hapjes wat ik graag met jullie wil delen. Persoonlijk vind ik dit recept erg lekker, en het is ook leuk en makkelijk te serveren op een feestje, of als je een beetje creatief bent kun je er ook een leuk en makkelijk voorafje van maken.   Ingrediënten - 2 Pakken diepvries spinazie (ontdooid) - 200gr Feta (gekruimeld) - 1 Ui (Gesnipperd - 2 Eetlepels olijfolie - Klein lepeltje dille - 2 Teentjes knoflook (geperst) - 2 Pakken bladerdeeg (ontdooid) - 2 Eieren Handig om te hebben - Cupcake pan…Lees verder
Maak je eigen DIY UDS BBQ want roken is hot!

Maak je eigen DIY UDS BBQ want roken is hot!

Tegenwoordig staat er in de tuin van de meeste mensen wel een Webertje of een soortgelijke barbecue. Maar wil je iets unieks, dan bouw je je eigen BBQ. Roken is hot. De trend van nu is de Ugly Drum Smoker, in het kort UDS. Dus wij maakten een DIY UDS BBQ. Vroeger liep ik al warm voor de vers gerookte paling of makreel die mijn vader in de achtertuin rookte en tegenwoordig ben ik echt aangestoken (pun intended) met het UDS-virus. Een aandoening die hoofdzakelijk het mannelijke geslacht treft. Bij de barbecue zijn we niet…Lees verder
TREK Festival: een festival naar mijn hart!

TREK Festival: een festival naar mijn hart!

Zoals ook in mijn bio staat beschreven ben ik een echte Bourgondiër. Ik houd van lekker eten en drinken. Het liefst zo lang mogelijk en met zoveel mogelijk mensen. De zomer vind ik dan ook echt een feestje. Wekelijks staat bij ons de BBQ aan en proberen mijn vriend en ik steeds weer nieuwe recepten uit. Food truck festivals In mijn vorige blog: Foodtrucks: Keukens op wielen, heb je al kunnen lezen dat ik erg uitkijk naar het food truck festival Hippe Happen bij ons in de wijk op 25-26-27 september. Ik ben nog nooit…Lees verder
Foodtrucks: Keukens op wielen

Foodtrucks: Keukens op wielen

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken op festivals en events, de foodtrucks. Rondom deze trucks zelf worden ook steeds meer festivals georganiseerd, zoals het Hippe Happen Festival dat 25-26-27 september in ’s-Hertogenbosch plaatsvindt. Grillmasters De organisatie van het Hippe Happen Festival nodigde ons uit om alvast sfeer te komen proeven tijdens een foodtruck-lunch verzorgd door de twee foodtrucks ‘Lekker van Jeroen’ en ‘De Smaakmobiel’. En wat schetst onze verbazing... deelnemer Martijn Melaet van RTL 4 programma Grillmasters is de eigenaar van De Smaakmobiel. Grillmasters is een zomerse en mannelijke versie van…Lees verder
Masterclass olie blenden

Masterclass olie blenden

Dinsdag 23 juni werd Leijp door Becel uitgenodigd om een masterclass olie blenden te volgen. Becel heeft de eerste Olie Blend Bar ter wereld en is nog tot 19 juli te vinden in de Markthal in Rotterdam. Een unieke kans voor mij om de Markthal te bezoeken en deel te nemen aan de masterclass. Als voorbereiding op deze masterclass ben ik even mijn keukenkastje ingedoken om te kijken hoeveel oliesoorten ik in mijn kastje had staan. De teller kwam op vier. En waar gebruik ik olie voor, eigenlijk alleen om in te bakken of als…Lees verder
Top 5 online food inspiratie

Top 5 online food inspiratie

Er is tegenwoordig een overkill aan recepten websites, Facebook-pagina's, apps, Instagram-profielen, noem het maar op. Als je door de bomen het bos niet meer ziet: hier mijn top 5 online food inspiratie! Op de vraag: 'Waaaaat eten we vandaag?' (zingend uiteraard), heb je niet altijd meteen het antwoord. Ook al bedenk ik 's ochtends vaak al waar ik zin in heb (en verheug ik me daar de hele dag op :P ), ook ik heb wel eens inspiratie nodig. Dan zijn er een paar sites en apps die ik het liefst check. Bij dezen mijn…Lees verder
Sushi in a bowl

Sushi in a bowl

Oké, dit is echt heel simpel. Sushi is echt mijn lievelingseten, maar om het te maken ben je nog al veel tijd kwijt: rijst wassen (zo'n vijf keer), koken, af laten koelen, alles snijden, rollen, de koelkast in, weer snijden... Daarom dit recept, voor als je geen zin hebt om veel tijd kwijt te zijn maar wel heel veel zin hebt in sushi. :) Terwijl ik dit schrijf zit ik net aan een grote bak sushi die nog over was van gisterenavond, toen ik tijd had om mijn eigen sushi te maken. Op…Lees verder
Tonijn salade met griekse yoghurt

Tonijn salade met griekse yoghurt

Het is weer een tijdje geleden dat ik een receptje gepost heb. Ik was erg druk met kostuums afkrijgen voor een 'deadline' maar het is gelukt en ik heb weer een lekker receptje voor jullie! Tonijnsalade, maar dan op de gezonde manier! Zalm en tonijn staan voor mij nek aan nek als het gaat om vis! Ik vind dit echt 2 van de lekkerste visjes om te eten en zeker in de zomer als het heet en plakkerig is. Tonijn is altijd erg lekker om koud te eten, dus dat gaan we dan…Lees verder
Pagina 2 van 41234