Everybody loves Taylor Swift

Het concert van Taylor Swift was binnen anderhalf uur uitverkocht. Logisch, want dé superster van dit moment heeft ook vele Swifties uit Nederland en dit was de eerste keer dat miss-‘I-knew-you-were-trouble’ Nederland bezocht met wereldtournee. Ik wilde het concert toch stiekem heel graag zien, ondanks dat ik niet heel erg fan van haar muziek ben. Dus Ticketswap was de afgelopen weken wederom mijn beste vriend en op een zekere woensdagavond heb ik dan toch nog een kaartje op de kop getikt.

Ik kom bij de Ziggodome aan en sluit aan in de gigantisch lange rij, het duurt dus even voor ik mijn plekje gevonden heb. Ik moet eigenlijk nog plassen maar hoor de eerste akkoorden van de gitaar van James Bay al en besluit dat mijn blaas nog heel even moet wachten.

Ja, je leest het goed. Taylor Swift zet gewoon James Bay in haar voorprogramma. Taylor houdt ervan om jonge singer/songwriters onder de aandacht te brengen. Ed Sheeran en Sam Smith mogen Taylor op hun blote knietjes bedanken voor hun huidige carrière. James Bay van de hit: ‘Hold back the river’ begint op dit moment ook al aardig groot te worden. En terecht! Hij pakt de hele Ziggodome met gemak in door zijn mooie stem, knappe verschijning en kekke gitaarspel. Ook de verdwaalde vaders die chauffeur voor dochterlief moeten spelen lijken James te kunnen waarderen. Ik ken eigenlijk elk liedje van James en geniet van het half uurtje dat hij speelt. Hij bedankt de zaal voor het meezingen en bedankt Taylor voor het feit dat hij mee mocht op tour. Dan verdwijnt hij in de coulissen en kan ik eindelijk een plaspauze inlassen.

In het half uur daarna wordt het publiek vermaakt via de grote schermen naast het podium. Hierop verschijnen foto’s, filmpjes en vragen over Taylor. Ik kijk eens goed om me heen. Het valt me op dat bijna elk groepje meiden verkleed is. Ik herken personages uit de clip van ‘Shake it off’ en zie veel glitterpakjes. Via een groepje Swifties hoor ik dat er blijkbaar random fans uit het publiek worden gekozen die na het concert een meet en greet krijgen met Taylor. Ze selecteren fans op enthousiasme en creatieve kostuums. Ik besluit dat ik bij het volgende concert mijn carnavalskast eens in zal duiken.Everybody loves Taylor Swift | IMG_2236-e1435086960191-300x300

Langzaam dimt de rest van het licht in de Ziggodome, de armbandjes die we bij binnenkomst kregen lichten op. Een oorverdovend geschreeuw volgt, hier had ik me uiteraard al op voorbereid. Ik ben vooral onder de indruk van de lichtjes, met een harde knal geeft Taylor Swift acte de préséance op het podium.

In de twee uur die volgen geniet ik intens van de show. Ze speelt (bijna) alle nummers van haar nieuwe album. Omdat dit album niet op Spotify te beluisteren is, ken ik eigenlijk vooral de grootste hits. Taylor is niet de beste zangeres die ik ken, ze wordt vaak geholpen door een bandje of door haar achtergrondzangeressen. Maar stoort het me? Helemaal niet. Je ziet aan alles dat deze meid op elk gebied een topteam om zich heen verzameld. Het licht klopt, de dansers kloppen, het decor klopt en haar outfits kloppen. Taylor spreekt het publiek tussen de nummers door regelmatig toe. Ze heeft het over liefde en over luie journalisten die er altijd automatisch vanuit gaan dat elk liedje dat ze schrijft over een (ex-)geliefde gaat. Ook geeft ze advies over fouten maken en vriendschap. Grote kans dat deze teksten haar zijn ingefluisterd door haar marketingteam. Maar stoort het me? Absoluut niet. Ik beeld me in hoe gaaf het zou zijn om in haar marketingteam te werken en dit soort teksten voor haar te bedenken.

Taylor Swift is blijkbaar fan van kledingwissels, op die momenten verschijnt haar leger van celebrity BFF’s op de schermen. Modellen Karlie Kloss, Cara Delevingne, zangeres Selena Gomez en de band Haim vertellen allemaal over hun vriendschap met Taylor. Het is een beetje over geproduceerd en Amerikaans, maar ach als je zoveel celebrities in je vriendenkring hebt, zou ik ze ook gebruiken. Overigens komt mijn grote voorbeeld schrijfster Lena Dunham ook voorbij. (Ik wil ook mijn eigen serie schrijven en regisseren en daarnaast nog even een bestseller over mijn leven schrijven.)

Everybody loves Taylor Swift | taylor-2-e1435086846801-225x300We naderen het einde van de show en Taylor loopt voor de zoveelste keer de catwalk die de Ziggodome in tweeën split op. Dit keer blijft ze aan het einde staan en stijgt ze, met catwalk en al, op. Ze speelt een unieke versie van haar doorbraak hit: ‘Love story’ op een synthesizer. Ook speelt ze een toffe rock-versie van ‘We are never getting back together’ en ik zie de vaders en vriendjes die onder het mom van een-gezellig-avondje-uit meegelokt zijn even genieten.

De catwalk hangt nog steeds in de lucht en begint nu rond te draaien. Een ontzettend tof idee, want zo zit iedereen toch even eerste rang. Het is een perfect geoliede show en als ze aan het einde haar grote hit ‘Shake it off’ speelt gaan bij mij ook de voetjes van de vloer. Ze bedankt haar dansers, band en crew en verzekerd ons dat we het beste publiek ooit zijn. En dan verdwijnt ze van het podium.

Ik loop compleet onder de indruk de Ziggodome uit. De show die ik gezien heb was echt van een legendarisch niveau. Taylor heeft mij betoverd zoals ze iedereen op de wereld (zelfs Apple) betovert. Een superster pur sang waar we nog lang niet vanaf zijn. Ze lijkt oprecht en lief. En eigenlijk wil ik gewoon heel graag haar vriendin zijn.

VORIG ARTIKEL

‹ 

VOLGEND ARTIKEL

 ›

Britt Willemsen
Undercover-ginger *freelance copywriter* Dorpsmeisje in de grote stad * Houdt van elke sport * schrijven is leven en dansen is gratis * obsessive Bob Dylan fan * To be without dreams is to be without hope *

Comments (3)

Geef een reactie