Brussel in één dag: highlights

Het ultieme vakantiegevoel in één dag: Brussel! Daar zaten we dan in de iDBUS, met het boekje 100% Brussel in onze handen. Op woensdag hadden we bedacht dat we naar Brussel zouden gaan, op donderdag hebben we jullie tips gevraagd, op vrijdag zijn we vertrokken! Door de WiFi in de bus konden we jullie en 100% Brussel’s tips combineren tot een plan van aanpak: Brussel in één dag!

Brussel in één dag

Antiek en vintage

We stapten uit bij Brussel-Zuid en zijn vanaf daar naar de Vossenmarkt gelopen. Het werd door één van jullie tips aangeraden om hier op zondag heen te gaan, maar ook op vrijdag is er genoeg te doen! Ook al is er naar mijn mening veel prullaria te vinden, mijn hart ging toch steeds sneller kloppen van de spulletjes en de gezellige sfeer hier. Je kunt hier snuffelen door allerlei tweedehands spulletjes en als je goed zoekt zitten er altijd wel pareltjes bij!

Vanaf de Vossenmarkt zijn we de Blaesstraat afgelopen en man, wat een vette winkels zitten daar! Alles voor in huis is hier te vinden en dan vooral antiek en vintage. Vanaf daar zijn we richting de Kapellekerk gelopen om onze weg te vervolgen naar Manneken Pis.

Brussel in één dag: highlights | brussel-highlights-5

Manneken Pis

De meest overschatte toeristische attractie on earth, als je het mij vraagt. Maar ach, je bent in Brussel en je wilt wat dus loop je even langs Manneken Pis. Vooral leuk om alle Aziaten te bekijken die, met selfiesticks bewapend, elkaar te lijf gaan om de beste selfie te krijgen met dit plassende ventje.

Brussel in één dag: highlights | brussel-highlights-6

De Beurs

Door naar De Beurs, waar je pas echt een vet gebouw te zien krijgt. Hier hebben we geluncht, maar daarover lees je meer in de hotspotlijst van Brussel (binnenkort online). Van de Beurs door naar Parking 58.

Brussel in één dag: highlights | brussel-highlights-7

Parking 58

Echt de grootste verrassing van de dag: Parking 58. Volgens 100% Brussel is dit een aanrader, dus wij we namen de lift naar boven naar de bovenste (10de) verdieping. Als je hieruit komt: een groot leeg parkeerdek voor je. Maar wát een uitzicht! Gratis en voor niets, dus echt absoluut niet overslaan als je in Brussel bent!

Brussel in één dag: highlights | brussel-highlights-9

Place Saint-Géry

Op naar één van de lezerstips: Place Saint-Géry. Leuke terrasjes om even lekker een Belgisch biertje te drinken. Volgens veel mensen is dit de plek met de gezelligste sfeer van Brussel. Place Saint-Géry is een levendig plein vol met drukke bars en restaurantjes. Het heeft soms een lichtelijk alternatief sfeertje. Naast horeca is dit ook de plek waar je aparte winkeltjes kunt spotten. We konden hier niet te lang blijven, wij moesten weer snel door naar de Grote Markt en de Kunstberg.

Brussel in één dag: highlights | brussel-highlights-8

Grote Markt

De Grote Markt mag je natuurlijk niet missen, met het prachtige Stadhuis en het Broodhuis. Het Broodhuis is een gebouw waar vroeger bakkers hun broden verkochten. Nu is in het gebouw het Museum van de stad Brussel gevestigd met een waardevolle collectie van schilderijen, retabels, wandtapijten, beeldhouwwerken etc. De grote markt is tevens de plek waar je de meeste toeristen vindt, dus snel door naar de Kunstberg.

Brussel in één dag: highlights | brussel-highlights-3-2-843x1024

Kunstberg

En ook de Kunstberg (een tip uit het 100% Brussel boekje) was een verrassing voor ons! De Kunstberg is een helling in het historisch centrum van Brussel. De Kunstberg ligt op de Koudenberg, tussen het Koningsplein en de Grote Markt. Je moet er even voor omhoog, maar wat een uitzicht en schoonheid daar! De paleizen, het park en het uitzicht zorgde ervoor dat we hier even bleven hangen. Vanaf daar kun je ook doorlopen naar het Europees Parlement, maar wij kozen ervoor om richting de winkels bij de Naamse Poort te lopen om daar even te genieten van nog een paar Belgische biertjes.

Elsene

Na de biertjes door naar Elsene. Elsene is een van de 19 gemeentes van Brussel en is een een hip gebied. Hier zijn we door de wijk Matonge gelopen, hét centrum voor Afrikaanse immigranten. Je kunt je voorstellen dat je daar weer wat anders vindt dan Belgisch bier ;). In Elsene vind je veel terrasjes, vol met jonge mensen. Hier hebben we genoten van een echt Belgisch maal, om via de Waterloolaan (soort Champs Elysées, wát een winkels) helaas weer huiswaarts te keren.

De standaard bezienswaardigheden zoals het Atomium, de musea, het Europees Parlement etc. hebben we overgeslagen. Dus ook als je besluit wél langer te gaan dan één dag: in Brussel vermaak je je uitstekend er is meer dan genoeg te beleven!

100% Travel

Brussel in één dag: highlights | 100-procent-brussel-205x300Ik heb het hier veel over de 100% Brussel boekjes, wij zijn er fan van, maar ben jij er eigenlijk al bekend mee? Het is een fantastisch leuke reisgids. Vaak is er veel meer in een stad te beleven dan dat je denkt. Het doel van 100% Travel is dan ook om je op plekken te brengen waar anderen niet komen! Een voorbeeld van de website:

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden van je bestemming niet missen. Je hebt Barcelona nu eenmaal niet gezien als je de Sagrada Família gemist hebt. Maar bij 100% vinden we dat je Barcelona pas écht gezien hebt als je OOK authentieke tapas hebt geproefd in de lokale tapasbar, als je hebt geshopt bij de jonge Spaanse ontwerpers en bij zonsondergang een cava hebt gedronken op het strand van Barceloneta. En daarom geeft 100% je de highlights én de leukste adressen.

En op deze manier hebben ze de reisgidjes gemaakt voor meer dan 50 bestemmingen. De meeste bestemmingen liggen binnen Europa, maar er zijn ook enkele van buiten Europa. Het boekje van Brussel kost maar €14,95 en heeft ons erg goed op weg geholpen. Binnenkort gaat Leijp met het 100% boekje over Maleisië en Singapore op pad!

Iris Reinhard
Sushi | wijn | eten in 't algemeen | speciaal biertjes | dansen | hardlopen | tennissen | koken | slow lorissen | psychologie | Utrechter in wording

Comments (5)

Geef een reactie