12 feitjes over Thailand die je nog niet wist.

Thailand ligt in Zuidoost-Azië, de hoofdstad is Bangkok, het bier is goedkoop en de vrouwen zijn meestal mannen. Zó en nu een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist:

1. Betekenis Thailand

Thailand in het Thais is “Prathet Thai”, wat “Land of the Free” betekend, het is namelijk het enige land in Zuidoost-Azië dat nooit gekoloniseerd is geweest door de Europeanen.

2. Religie

Het Boeddhisme is Thailand’s grooste religie. Ongeveer 94,6% van de Thaise bevolking is Boeddhist. Het overige gedeelte bestaat uit Moslims (4,6%), Christenen (0,7%) en “overig” (0,1%).

3. Bangkok langste plaatsnaam ter wereld.

De langste plaatsnaam ter wereld is de volledige naam van Bangkok: “Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit” ofwel in het Thais: “กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยา มหาดิลกภพ นพรัตนราชธานีบูรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์มหาสถาน อมรพิมานอวตารสถิต สักกะทัตติยวิษณุกรรมประสิทธิ์”. Dit betekend “City of angels, great city of immortals, magnificent city of the nine gems, seat of the king, city of royal palaces, home of gods incarnate, erected by Vishvakarman at Indra’s behest.” Maar wij mogen gelukkig gewoon Bangkok zeggen.

4. Dieren

Een tiende van alle diersoorten ter wereld leeft in Thailand.

5. Cobra

In Thailand leeft de King Cobra, dit is ’s werelds langste en giftigste slang. De slang kan zo’n 5,7 meter worden en één beet kan een olifant doden.

12 feitjes over Thailand die je nog niet wist. | king-cobra

6. Vissen

De Mekong-rivier (onderdeel van de Thaise oostgrens), bevat meer dan 1300 vissoorten. Het bevat ’s werelds grootste zoetwatervissen, waarvan een meerval van 3 meter en maar liefst 300 kilo!

7. Olifanten

Een eeuw geleden leefden er nog 100.000 olifanten in Thailand, waarvan 20.000 in het wild. Nu zijn er nog maar 5.000 waarvan de helft nog maar in het wild leeft.

8. Toeristen

Elk jaar bezoeken zo’n 6.000.000 toeristen Thailand. Daarnaast heeft Thailand relatief veel expats (uit hoger ontwikkelde landen).

9. Populatie

Thailand heeft zo’n 67.091.089 inwoners (ik kan er één of twee naast zitten). Dat maakt Thailand qua bewoners het 20ste land op de ranglijst.

10. Hoofd

In Thailand is het hoofd het belangrijkste deel van het lichaam, daarom mag je nooit (zelfs niet een kind) op het hoofd aanraken. Thaise mensen houden altijd hun hoofd laag om respect te tonen aan bijvoorbeeld een ouder persoon.

11. Voeten

Voeten daarentegen zijn “onderdanig”. Ze staan symbool voor hechting aan de grond, dat weer symbool staat voor menselijk lijden. Snap je het nog? Daarnaast zijn voeten onrein. Hierdoor moet je noet met je voetzolen richting een Boeddha of persoon wijzen. Als je gaat zitten, ga dan op je voeten zitten en stop ze weg onder je billetjes. En laat je (brief)geld vallen, waag het dan niet om met je voet op het hoofd van de koning te gaan staan!

12. Red Bull

Red Bull komt oorspronkelijk uit Thailand (voordat het gekocht werd door een Australisch bedrijf). Het heette toen Red Guar (een guar is een soort os).

12 feitjes over Thailand die je nog niet wist. | red-bull

 

Afbeelding: pixabay.comcommons.wikimedia.org

Ferry van Iersel
oprichter Leijp | rare jongen | designerd | creative | reist veel te graag | hekel aan het woord wanderlust | wanderlust | van grote baard naar kleine baard | cappuccino met soyamelk alsjeblieft | als je me zoekt ben ik in de gym | maakt websites en andere digitale dingen: Oetsie.com

Comments (7)

  1. Angela Reply

    Ach ja, het menselijk leiden….(zie nr. 11) Het is nog altijd beter dan het menselijk lijden! 😁

  2. gbruit Reply

    12 feitjes die ik al wist. Moederdag valt op de verjaardag ban de Koningin, terwijl op vaderdag, 5 dec. de Koning van Thailand jarig is.

Geef een reactie